Mainos

Nuoret arvostavat puolustusvoimia

Reilu enemmistö suomalaisnuorista säilyttäisi yleisen asevelvollisuuden. Vastanneista puolet voisi harkita työuraa puolustusvoimissa.

Puolustusvoimien teettämän nuorisotutkimuksen mukaan suomalaisnuoret arvostavat puolustusvoimia. Yhdeksän kymmenestä tutkimukseen vastaajasta halusi, että Suomella on ehdottomasti puolustuskykyiset puolustusvoimat. 72 prosenttia nuorista edellytti lisäksi, että Suomen puolustus perustuu yleiseen asevelvollisuuteen. Puolet kyselyyn vastanneista oli valmis harkitsemaan työuraa puolustusvoimien siviilitehtävissä, joka neljäs upseerina tai opistoupseerina. Yli puolet eli 55 prosenttia vastaajista oli kuitenkin sitä mieltä, että puolustusvoimat on työpaikkana perinteinen ja muuttumaton. Vain reilu kymmenes katsoi, että puolustusvoimat on aikaansa seuraava ja moderni työpaikka.

Kouluihin kaivataan tietoa maanpuolustuksesta

Lähes kaksi kolmesta tutkimukseen vastanneista oli sitä mieltä, että peruskouluissa ja lukioissa annetaan liian vähän tietoa maanpuolustuksesta ja sotilasasioista. 69 prosenttia vastaajista kaipasi myös enemmän tietoja puolustusvoimista työnantajana. Kyselyn mukaan nuoret ovat kiinnostuneita vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä. 73 prosenttia vastaajista piti vapaaehtoista maanpuolustustyötä hyödyllisenä. Vajaa puolet oli valmis osallistumaan työhön henkilökohtaisesti. Eniten nuoria kiinnostivat omaan henkilökohtaiseen selviytymiseen liittyvät taidot. Psyko Oy:n toteuttamaan tutkimukseen vastasi keväällä yli 1500 nuorta, jotka opiskelivat eritasoissa oppilaitoksissa peruskoulusta aina korkeakouluihin asti. Vastanneet olivat 15-25-vuotiaita, ja vastausprosentti oli yli 95.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.