Mainos

Nuorenparin koti Kruununhaassa

Kauniista ovesta pääsemme sisälle nuorenparin kauniiseen kotiin Helsingin Kruununhaassa.


Nuorenparin koti on kauniissa jugend-talossa Helsingin Kruununhaassa. Kaupunkimiljöön parasta antia onkin talojen monimuotoinen ja koristeellinen arkkitehtuuri. Kauniista ovesta pääsemme sisälle kauniiseen kotiin. Mennään keltaisen eteisen kautta keittiöön, jonka remontti on kokonaan edellisen asukkaan tekemä. Keittiön tärkein elementti on ruokailuryhmä. Punaiset nahkatuolit ja espanjalaistyylinen massiivinen ruokapöytä ovat keittiön katseenvangitsijat. Pöydällä on ruusu, joka on asukkaan lempikukka. Tuolien vahvat tikkaukset ja pöydän rustiikit yksityiskohdat ovat samaa tyyliä. Herkkyyttä tuovat kolme kristallilamppua pöydän yläpuolella. Ne on itse koottu ryhmäksi yksittäin ostetuista valaisimista.

Lieden alustana on vanha, todennäköisesti alkuperäinen, puuhella. Nyt ruoka valmistuu sekä kaasulla että sähköllä. Puuhellan kauniit luukut ja yksityiskohdat ovat samalla tavalla vahvoja kuin ruokailuryhmän elementit. Punaisen värinsä liesikupu sai nykyisen asukkaan siveltimestä. Punaista löytyy myös kahvin- ja vedenkeittimen pinnoista ja muista pienistä yksityiskohdista. Asukas pitää raskaista esineistä ja vahvoista, selkeistä väreistä. Nuoren naisen maku on hyvin varma.

Olohuoneen tekee erikoiseksi se, että sen yllättävin elementti on näkymä unelmankeveään makuuhuoneeseen. Pysytään kuitenkin punaisten seinien suojaamassa olohuoneessa. Toimivassa kaakeliuunissa poltetaan vain kynttilää, mutta pesällisen puitakin sinne voisi laittaa. Muhkea kulmasohva aukeaa mukavasti kohti kaakeliuunia ja voisi kuvitella, että tulenräiskettä olisi mukava silloin tällöin tuijotella. Tyynyissä ja verhoissa on vahvojen elementtien veroisia kuvioita. Vaikka koukerot ovat romanttisia, värit ovat vahvoja. Arkkupöydän pintaa koristavat kukat, jotka edustavat asukkaan herkempää puolta.

Valurautainen kahvipöytä on tilattu Italiasta, josta sen saapuminen kesti peräti puoli vuotta. Sen tarkoitus on olla vain koriste. Punaisen seinän, kynttilöiden ja puolien pinta on samalla tavalla elävä, se tekee voimakkaasta sisustuksesta pehmeän.

Jokaisessa huoneessa on kristallikruunu, olohuoneessa se on musta ja unelmanvaaleassa makuuhuoneessa valkoinen.

– Makuuhuoneen kuuluu mielestäni olla aistillinen ja romanttinen, asukas sanoo. Sen vaaleus on täydellinen vastakohta muualla vallitseviin vahvoihin väreihin verrattuna. Valoa tuntuu tulvivan sisälle ja kaikki vaaleat pinnat heijastavat sitä takaisinpäin huoneeseen. Romantiikka näkyy tekstiilien kuvioissa valaisimien tyylissä ja tietysti ruusuissa. Peilipöytä on asukkaan äidin vanha ja isä on kunnostanut sen. Sen muodoissa keikaroivat samanlaiset koukerot kuin verhojen kuvioissa.

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy taloyhtiön pihalle. Talojen monimuotoisuus, kulmat ja nurkat, erikokoiset ikkunat ja katot ovat mielenkiintoinen, urbaani maisema.

(T.i.l.a. 30.4.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.