Mainos

Nuoren miehen raaka surma oikeudessa - motiivina mustasukkaisuus

Syyttäjä vaatii Oulun Kaukovainiossa viime syksynä tapahtuneesta henkirikoksesta elinkautistuomiota.

Teon tunnustanut 22-mies houkutteli samanikäisen miehen kerrostalon pihamajaan ja surmasi tämän muun muassa puukottamalla viime lokakuussa.

Uhri oli puukotuksen jälkeen vielä päässyt pakenemaan pihamajasta, mutta epäilty oli saanut vaivoin liikkuneen uhrin kiinni, kaatanut tämän maahan ja jatkanut puukon heiluttamista. Hän oli iskenyt ja viiltänyt uhriaan noin 50 kertaa eri kohtiin kehoa, vaikka uhri oli pyytänyt armoa. Mies oli myös potkinut uhria ja heittänyt tätä 1,5 kilon kivellä päähän.

Epäilty vielä viimeisteli uhrin leikkaamalla tämän korvan irti ja iskemällä sen männynkylkeen kiinni. Teon jälkeen hän oli soittanut hätäkeskukseen ja kertonut tappaneensa miehen.

Uhri kuoli runsaaseen verenvuotoon.

Mielentilatutkimus: Täydessä ymmärryksessä

Epäillylle on tehty mielentilatutkimus, jonka mukaan epäilty toimi täydessä ymmärryksessä. Tänään alkaneessa oikeuskäsittelyssä epäilty on kiistänyt murhan, mutta myöntää tuottaneensa kuoleman ja tappaneensa uhrin. Verikokeiden mukaan epäillystä löytyi puoli promillea alkoholia, rauhoittavaa lääkettä ja kannabista.

Puolustuksen mukaan mies ei ole käyttänyt erityistä väkivaltaa, eikä hän harkinnut uhrin surmaamista. Tarkoitus oli ainoastaan vahingoittaa uhria ja leikata häneltä sormi tai sormet.

Motiiviksi tekijä on kertonut mustasukkaisuuden avovaimostaan. Ennen tekoaan epäilty oli oikeudessa kerrotun mukaan ottanut rauhoittavaa lääkettä ja uhonnut kostoa.

Päätös tuomiosta annetaan kesäkuun lopulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.