Mainos

Nuorelle ylioppilasäidille sataa onnitteluja yllätysvauvasta: "Tuttavapiirissäni on kaksikin tällaista tapausta"

Yllätysvauvan synnyttäneen nuoren äidin tarina on kirvoittanut runsaasti kommentteja MTV Uutisten nettisivuilla. 19-vuotias lukiolainen sai vauvan juuri ennen ylioppilaskirjoituksia, kun hän sai voimakkaita vatsakipuja. Niitä luultiin aluksi umpisuolentulehduksen aiheuttamiksi. 

Monen kirjoittajan ensikommentti on hämmästys, mutta jo pian muistetaan vastaavasta kuullun aikaisemminkin. Moni myös tuntee jonkun, joka on ollut tietämättään pitkään raskaana.

– Tuttavapiirissäni on kaksikin tällaista tapausta. Toinen vietiin tansseista sairaalaan eikä kukaan tiennyt eikä raskaus näkynyt. Toinen valitti vatsakipuja ja kun vietiin sairaalaan, syntyi poika parin tunnin sisällä, eikä tytön äitikään ollut huomannut raskautta. Että kyllä näitä tapahtuu ja on tapahtunut. Onnea tuoreelle äidille, kirjoittaa yksi lukija MTV Uutisten Facebook-sivuilla.

– Nämä ovat kyllä uskomattomia tapauksia. Mutta niin niitä vain sattuu. Vasta kuulin ihan samanlaisen kertomuksen asiakkaalta, kuinka hänen lapsenlapsensa oli saanut vauvan kun oli mennyt sairaalaan kovien vatsakipujen takia, kertoo toinen.

Hämmästelijät miettivät, miten on mahdollista olla raskaana ja jo lähellä synnytystä ilman että tietää siitä itse. Toiset kuitenkin toppuuttelevat puheita tyhmyydestä. 

– Ei se ole merkki tyhmyydestä. Kuukautiset voivat tulla läpi raskauden, oireita ei joka raskaudessa ole ja vatsakin voi olla huomaamaton. Sikiön liikkeet voivat olla todella hentoisia tai mennä vaikka ärtyvän suolen piikkiin. Onnea ja menestystä jatkoon, kirjoittaa yksi lukija Facebookissa.

Monet kommentoijat selittävät hämmästelijöille, ettei huomaamatta edennyt raskaus ole lainkaan tavaton, ja niitä on toistuvasti. Tavallisin hämmästelijöiden esittämä väite on, että kasvaahan vatsa raskauden myötä ulospäin näkyväksi.

– Ei itse asiassa kasvaa aina. Riippuu ihan kohdun muodosta ja sikiön asennosta, kertoo yksi aihealuetta tunteva henkilö.

– Hormoniehkäisy sotkee kroppaa, testit eivät ole luotettavia, ehkäisy ei ole satavarmaa ja edes koulutetut lääkärit eivät välttämättä huomaa alkukuukausina. Onnea tälle tuoreelle perheelle, toivottavasti osaavat sivuuttaa typerät kommentit, kommentoi toinen.

Kaikkien järkeen yllätysvauva ei tunnu käyvän millään.

– Täysin käsittämätöntä. Nimimerkki 'Kaksi nassikkaa hautonut'. Ei mitenkään olisi voinut mennä huomaamatta, vaikka oli ihan kesyt raskaudet, kirjoittaa yksi lukijoista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.