Mainos

Nuorekkuus olisi Arhinmäen ja Väyrysen valtti vienninedistämisessä

Kaikki presidenttiehdokkaat vasemmistoliiton Paavo Arhinmäkeä lukuunottamatta tehostaisivat vienninedistämistä, jos heidät valittaisiin presidentiksi. Asia selviää ehdokkaiden antamista vastauksista MTV3:n Vaalikoneeseen.

Vastauksia ruodittiin tänään MTV3:n Presidenttitentissä, jossa ehdokkaat pääsivät myös kertomaan, mikä tekisi juuri heistä muista erottautuvan vienninedistäjän.

Arhinmäki luottaisi nuoreen ikäänsä.

– Varmaan kiinnostavaa olisi se, että harvassa maassa on niin nuori presidentti kuin Suomessa. Olen huomannut, että Suomen nuoret ministeritkin herättävät huomiota ulkomailla.

Samoilla linjoilla, tosin pilke silmäkulmassa, oli myös keskustan Paavo Väyrynen.

– Huomiota saa, kun valitaan suhteellisen nuori ja nuorekas presidentti, joka on jo 70- ja 80-luvuilla saanut kokemusta näistä maista samoissa asioissa. Kyllä pitkä ura tekee vaikutuksen.

Kristillisdemokraattien Sari Essayah puolestaan uskoi naiskorttiin.

– Naispresidentti erottuu edelleen maailmalla. Presidentti voi edistää vientiä myös esimerkiksi pukeutumalla suomalaisten suunnittelijoiden vaatteisiin, Essayah ehdotti.

Vihreiden Pekka Haavisto luottaisi perinteisesti hyvään pohjatyöhän.

– Isännät innostuvat, kun presidentti tietää maan asioista ja on kiinnostunut oppimaan lisää isännistään, Haavisto linjasi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.