Mainos

Nuorekkaat uudistajat Suomi-palkinnon saajina

Suomi-palkituista tuottaja, DJ "General Njassa" Jyrki Jantunen on pitkän linjan populaarikulttuurivaikuttaja, joka on perusteluiden mukaan ollut eturivissä uudistamassa suomalaista kaupunki- ja nuorisokulttuuria yli 30 vuotta.

Näyttelijä Jussi Lehtonen palkitaan arvokkaasta työstä Kiertueteatterin parissa. Hän on mennyt esimerkiksi vankien tai vuodepotilaiden luo heidän ehdoillaan.

Levy-yhtiö Monsp Records ja Keijo "Kepe" Kiiskinen saavat 30 500 euron Suomi-palkinnon siitä, että Kiiskinen on ”lähes yksin pitänyt räp-kulttuuria elossa Suomessa”.

Nuoren Voiman Liitto ry taas on 90 vuotta tehnyt monipuolista työtä Suomen nuorten kirjoittamis- ja kulttuuriharrastuksen hyväksi, viimeisimpinä esimerkkeinä vaikkapa Rappiotaiteen festivaali ja Prosak-klubi.

Ravintolapäivän perustajia kehutaan siitä, että ”Ravintolapäivä on ruokakulttuuriteko, jonka vaikutus suomalaiseen ravintolakulttuuriin on luultavasti suurin sitten keskioluen vapautumisen.” Oman ravintolan perustaminen päiväksi on osoitus siitä miten ihmisiä motivoi konkreettinen tekeminen, jolla he voivat vaikuttaa omaan ympäristöönsä.

Esitystaiteilija Meiju Niskala on media-, esitys-, kaupunki- ja performanssitaiteilija sekä kirjailija, jota kehutaan leikkisän ja vuorovaikutteisen taiteen teosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.