Mainos

Nukutuslääkäreistä pula koko maassa

Nukutuslääkäreistä käydään kovaa kilpailua sairaaloiden välillä. Eri puolilla maata on täyttämättä 60 anestesialääkärin virkaa.

Anestesialääkäreistä on koko maassa kova pula, eikä virkoja saada täytetyksi edes lääkäreiden palkkoja nostamalla. Eri puolilla maata alalla on täyttämättä 60 virkaa. Esimerkiksi Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) 24 nukutuslääkäristä on sanoutumassa irti viisi ensi vuodenvaihteessa.

- Varmasti osittain syynä on työn rasittavuuden lisääntyminen. Toinen seikka on palkkaus, osa lääkäreistä on tyytymättömiä tiettyihin palkkaepäkohtiin, joita ei ole pystytty tyydyttävästi korjaamaan, toteaa tulosyksikön johtaja Ilkka Parviainen Kuopion yliopistollinen sairaalasta.

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa pula nukutuslääkäreistä uhkaakin jo hidastaa potilasjonojen purkamista

- Kyllähän tämä tilanne on erittäin vaikea. KYS:issähän on anestesialääkäripula jatkunut vuosia, ja nyt ollaan ehkä tulossa tilanteeseen, että ihmiset alkavat väsyä tähän työtaakkaan, kertoo Parviainen.

Niin Kuopiossa kuin muuallakin maassa pula nukutuslääkäreistä näyttää jatkuvan myös lähitulevaisuudessa, sillä lääketieteen opiskelijat vierastavat rankaksi miellettyä alaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 02.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.