Mainos

Nuku tarpeeksi - ehkäiset diabetesriskiä

Liian vähäiset yöunet lisäävät riskiä sairastua diabetekseen, ilmenee tuoreesta amerikkalaistutkimuksesta.

Buffalon yliopiston tutkijat selvittivät, että vähemmän kuin kuusi tuntia yössä nukkuvilla ihmisillä on suurempi todennäköisyys altistua epänormaaleille verensokeritasoille kuin yli kuusi tuntia nukkuvilla.

- Tämä tutkimus tukee vahvistuvaa näkemystä siitä, että liian vähäisellä unella on haitallisia vaikutuksia terveyteen, sanoi tutkija Lisa Rafalson esitellessään tutkimusta Floridassa pidetyssä konferenssissa.

Kuusi vuotta kestäneessä tutkimuksessa eroteltiin 91 ihmistä, joiden verensokeritaso oli noussut tutkimusajankohtana. Joukkoa verrattiin 273 ihmiseen, joiden verensokeri oli pysytellyt samoissa lukemissa. Tutkijat havaitsivat, että lyhyitä yöunia nukkuvilla oli 4,5 kertaa suurempi todennäköisyys kasvaneeseen veren glukoosipitoisuuteen, mikä saattaa puolestaan johtaa aikuistyypin diabeteksen syntymiseen.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että liian lyhyeksi jäävä unenmäärä altistaa muun muassa infektioille, aivohalvaukselle ja syövälle. Yhdysvaltojen terveysviranomaisten suositusten mukaan aikuinen tarvitsee yleensä 7-9 tuntia unta yössä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.