Mainos

Nuijamaalla viljelijöiden mielenosoitus

Eteläkarjalaiset maanviljelijät vetoavat Brysselin päättäjiin, eduskuntaan ja suomalaiseen kuluttajaan toimeentulonsa puolesta. Maakunnan sadat viljelijät kokoontuivat tiistaina traktoreineen itärajan lähelle Nuijamaalle Talonpojan tilinpäätökseksi nimettyyn tilaisuuteen. -Kokoonnuimme lähelle rajaa osoittaaksemme, että parin kilometrin päässä on todistus siitä, miten käy, jos kansakunta ei huolehdi omasta elintarvikehuollostaan, totesi Maataloustuottajain Etelä-Karjalan liiton toiminnanjohtaja Tuomo Hintsanen.

Brysseliin viestitään, että toimeentuloedellytykset on turvattava, jos maaseutu halutaan säilyttää elinkelpoisena EU:n ulkorajalla. Kannanotossaan viljelijät korostavat, että tukijärjestelmien kautta luvatut toimeentuloedellytykset on romutettu ja maatalouden jatkuvuus on uhattuna, mikä näkyy jo lähes kokonaan loppuneina sukupolvenvaihdoksina.

Unionin maatalouspolitiikan uudistus ja itälaajeneminen aiheuttavat niin ikään epävarmuutta. Ainoana lohtuna pidetään sitä, että suomalainen kuluttaja arvostaa edelleenkin kotimaista ruokaa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.