Mainos

"Nöyrin palvelijanne ei ollutkaan siellä" Putin ilkkui Panama-papereita penkoneille toimittajille

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiistää näkevänsä "merkkiäkään korruptiosta" sen jälkeen kun Panama-papereista kävi ilmi että hänen sellistiystävänsä Sergei Roldugin on pyörittänyt kahden miljardin dollarin yhtiötä veroparatiisin kautta. Putin myös sanoi, että Yhdysvallat on journalistien työn takana.

Presidentti Vladimir Putin puhui asiasta tiedotustilaisuudessa kannattajilleen ja medialle Pietarissa.

– He kampasivat läpi kaikki nämä ulkomaiset tilit, mutta nöyrä palvelijanne ei ollutkaan siellä, Putin letkautti itseensä viitaten.

Sen sijaan toimittajat löysivät "erään presidentin ystävän" ja näkivät tämän toiminnassa "korruption merkkejä".

– Mitä korruption merkkejä? Ei ole mitään merkkejä, Putin sanoi.

– WikiLeaks on osoittanut että Yhdysvaltain viranomaiset ovat tämän takana.

WikiLeaks kirjoitti keskiviikkona Twitteriin: "Yhdysvaltain hallitus rahoitti #PanamaPaperit -juttua Putinista USAIDin kautta".

"Olen ylpeä tällaisista ystävistä"

Putin puolusti voimakkaasti ystäväänsä, sellisti Sergei Rolduginia loistavana muusikkona ja hyväntekijänä. Roldugin on Putinin mukaan pienomistaja yhdessä yhtiössä. Tällä Putin todennäköisesti viittasi Rossija –pankkikonserniin.

– Hän ansaitsee sieltä jotain rahaa mutta ei mitään miljardeja dollareita tietenkään. Se on täyttä roskaa, ei mitään sellaista, Putin väitti.

– Hän on käyttänyt melkein kaikki ansaitsemansa rahat musiikki-instrumentteihin ja tuonut ne Venäjälle lahjoittaakseen ne valtion musiikkioppilaitoksiin, Putin sanoi.

– Voin olla ylpeä ystävästä kuten Sergei Pavlovitsh (Roldugin). Mitä enemmän tällaisia ihmisiä on, sitä parempi. Olen ylpeä että minulla on tällaisia ystäviä, Putin päätti ja sai yleisöltään aplodit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.