Mainos

Novator saamassa kaksi edustajaa Elisan hallitukseen

Elisan suuromistajat ovat päässeet viimein sopuun teleyhtiön hallituksen kokoonpanosta. Ehdotuksen mukaan islantilaisyhtiö Novator saisi haluamansa kaksi edustajaa Elisan hallitukseen.

Esityksen takana ovat Novator sekä työeläkeyhtiö Varma ja muita suomalaisia eläkeyhtiöitä, joilla on yhteensä 20,5 prosenttia Elisan osakkeista ja äänimäärästä.

Suuromistajat ehdottavat yhtiökokoukselle myös hallituksen puheenjohtajan vaihtamista. Islantilaisten karsastaman Pekka Ketosen tilalle tulisi Risto Siilasmaa. Hänen lisäkseen Elisan nykyisen hallituksen jäsenistä jatkaisi vain Ossi Virolainen.

Uusiksi jäseniksi ovat tarjolla Novatorin johtajat Tomas Otto Hansson ja Orri Hauksson, Elektrobitin toimitusjohtaja Pertti Korhonen ja aiemmin Nordea-konsernin johtotehtävissä toiminut Eira Palin-Lehtinen.

Novator yritti ajaa edustajiaan Elisan hallitukseen jo tammikuun ylimääräisessä yhtiökokouksessa, mutta silloin esitys vain kahden jäsenen vaihtamisesta tyrmättiin. Nyt tehtyyn esitykseen Elisan varsinainen yhtiökokous ottaa kantaa maaliskuun 18. päivänä.

Hallituksen vaihdon lisäksi Novator on vaatinut Elisalle uutta rohkeampaa kasvustrategiaa ja rakenteen rukkaamista uusiksi. Suuret suomalaiset eläkesijoittajat ovat aiemmin vastustaneet näitä aikeita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.