Nova-Merisalo ja Destia-Laaksovirta yhteiseen bisnekseen

Vaalirahoittajayhtiö Nova Groupin entinen keulamies Arto Merisalo ja Destian entinen toimitusjohtaja Jukka Laaksovirta jatkavat yhdessä uutta liiketoimintaa.

Sekä Merisaloa että Laaksovirtaa epäillään talousrikoksista heidän aikaisemmissa liiketoimissaan.

- Olemme toimineet yhteistyössä jo syyskesästä 2009 lukien, Merisalo kertoo sähköpostitse MTV3:lle.

Laaksovirran ja Merisalon yhteisestä bisneksestä kertoi aamulla ensimmäisenä Iltalehti.

Suomen Toimitilapalvelut Oy hakee Kirkkonummen Sanomissa julkaistussa ilmoituksessa "yritysjohdon käyttöön" työsuhdeasuntoa, kooltaan 200-600 neliömetriä.

Yrityksen toimitusjohtaja Merisalo ei tarkenna, haetaanko asuntoa nimenomaan heidän omaan käyttöönsä.

- Haemme asuntoja ja muita kohteita asiakkaidemme ja yhteistyötahojemme käyttöön ja omaan käyttöömme.

Merisalon mukaan heillä on käytössään myös jo aiemmin julkisuudessa esillä olleet asunnot.

Ruoveden edustushuvila yhä myymättä

Julkisuudessa on kerrottu muun muassa Ruovedellä sijaitsevasta edustushuvila Villanikasta, johon rakennusyhtiö Oka teki mittavan remontin. Merisalon mukaan tämä kohde ei kuitenkaan ole hänen hallinnassaan.

Nova Kiinteistökehityksen pesästä kerrotaan, että kiinteistöyhtiön osakkeet ovat konkurssipesän omaisuutta, mutta niiden arvoksi katsotaan nolla. Huvila on kiinteistöyhtiön hallituksen hallinnassa. Hallituksen varsinainen jäsen on Pasi Hakala, joka omisti Nova Groupin yhdessä Merisalon entisen vaimon Aija Merisalon kanssa.

- Minulla ei ole kohteen kanssa ollut tai ole tekemistä eikä kohde ole koskaan ollut käytössäni, Merisalo sanoo.

Sekä Okalla että liikemies Toivo Sukarin Maskun Kalustetalolla on noin miljoonan euron kiinnitys huvilaan. Nova hankki edustushuvilan vuonna 2008. Kauppahinta oli 750 000 euroa.

"Kiinteistöalan toimijat tietävät osaamisemme"

Talousrikosepäilyt eivät Merisalon mukaan vaikuta uuden yrityksen toimintaan.

- Kaikki kiinteistöalan toimijat tietävät taustamme ja tapahtumat, mutta myös osaamisemme ja ammattitaitomme. Tutkinnan kautta tosiasiat selviävät ja se on erinomainen asia.

Suomen Toimitilapalvelu Oy perustettiin syyskuussa 2008 nimellä Suomen Liikepaikkakonsultointi SLP Oy. Merisalo kertoo olevansa yrityksen omistaja. Hän kuitenkin mainitsee, että omistusjärjestelyissä aiotaan tehdä muutoksia kevään aikana.

Yhteinen hanke Novan pelastamiseksi

Senior advisor -tittelillä yrityksessä toimivan Laaksovirran vastuualueena on "yritysjärjestelyt".

- Laaksovirran kompetenssi liike-elämässä on täysin kiistaton ja hän on kaikesta Destiaan liittyvästä syytön niin kauan kunnes lainvoimaisesti toisin todistetaan, Merisalo selittää.

MTV3:n uutiset kertoi viime kesänä, että kuilun portaalla huojunutta Nova Groupia yritettiin pelastaa Destian avulla.Merisalo paheksui tuolloin MTV3:n toimittajalle sitä, että hänet liitetään julkisuudessa Laaksovirran kaltaiseen henkilöön.

Nyt Merisalo sanoo vain pitäneensä perusteettomana sitä, että Nova ja Destia yhdistettiin toisiinsa.

- Olen tavannut ensimmäisen kerran Laaksovirran päivä sen jälkeen, kun hän oli irtisanoutunut tehtävästään.

Erikoisessa hankkeessa Destian oli määrä ostaa kokoomuspoliitikko Juhani Sjöblomilta maa-alueen Tuusulasta Keski-Uudeltamaalta. Nova olisi saanut kaupasta muhkean välityspalkkion. Hanke ei koskaan toteutunut.

Laaksovirta jätti Destian toukokuun lopulla. Sitä ennen Ylen A-Studio oli kertonut hänen ja liikekumppaninsa tekemistä kyseenalaisista sopimuksista. Soppa johti rikostutkintaan ja lopulta koko Destian hallituksen vaihtumiseen.

Lue myös:

    Uusimmat