Mainos

Nova-jutussa tuomittu epäiltynä sijoitushuijauksessa

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisille on eri puolilla Suomea tehty useita rikosilmoituksia epäillystä laajasta sijoitushuijauksesta. Yhteistä niissä on se, että uhrit ovat lähettäneet suuria summia rahaa Ghanaan. Useat asianomistajat kertovat menettäneensä sijoituksissa jopa satoja tuhansia euroja viime vuosien aikana.

Rikosilmoituksiin on kirjattu epäiltynä rikoksena törkeä petos. Epäiltyinä on kaksi suomalaismiestä. Heistä toinen on Nova-jutussa tuomittu Veikko Gröhn. Gröhn tuomittiin vaalirahakohussa tunnetuksi tulleen Nova-yhtiön jutussa vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Gröhn myöntää, että sijoitusasiassa on kyse suurista summista, mutta hän kiistää syyllistyneensä asiassa mihinkään rikokseen.

– Minulla on edelleen syytä uskoa, että sijoitukset tulevat vielä takaisin. Jos eivät tule, sitten olen itsekin uhri, Gröhn sanoo MTV Uutisille.

Gröhn ei halua kommentoida sijoitusasiaa ja Ghanaan lähetettyjen rahojen määränpäätä tarkemmin.

– Nämä ovat liikesalaisuuksia, Gröhn sanoo.

Rikosilmoituksia on kirjattu muun muassa Tampereella, Kuopiossa ja Loimaalla. Asianomistajien mukaan rahan kerääminen jatkuu edelleen. Poliisihallituksessa pohditaan parhaillaan, pitäisikö epäiltyjen huijausten tutkinta keskittää esimerkiksi keskusrikospoliisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.