Mainos

Nova Groupin tuki poliitikoille rajusti luultua suurempaa

Kiinteistöpalvelukonserni Nova Groupin rooli poliitikkojen rahoittamisessa on ollut rajusti aiemmin kerrottua suurempi. Viime kevään vaalirahakohun yhteydessä Nova Group myönsi antaneensa Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:lle 145 000 euroa. KMS jakoi rahaa eteenpäin lähinnä keskustapoliitikoille.

MTV:n hallussa oleva Nova Groupin salainen muistio paljastaa, että tukea jaettiin ainakin kaksi kertaa kerrottua enemmän. Muistioon listatun poliittisen tuen loppusummaksi paljastuu lähes 322 000 euroa. Yhdistyslahjoitusten ohella muistioon on kirjattu summia, joilla on maksettu poliitikkojen vaalimainoksia eri lehdissä.

KMS:n ohella suuren yksittäisen potin eli 125 000 euroa sai keskustan seminaariorganisaatio Menestyvä Suomi ry.

Puhelimitse tavoitettu Nova Group -konsernin keulamies Arto Merisalo kiisti aluksi tiedon.

- Mikä Menestyvä Suomi? En muista tällaista muistiota. Enkä todellakaan usko, että on Menestyvä Suomi ry:lle mitään lahjoituksia lahjoitettu.

Myöhemmin Merisalo palaa aiheeseen ja vahvistaa muistion tiedot.

- Nämä ovat olleet seminaarilippuja, joita on ostettu useita. Meillä nämä asiat on tarkasti dokumentoitu, Merisalo selittää.

Yhdistyksille annettujen rahojen lisäksi Nova Group on maksanut avokätisesti poliitikkojen lehti-ilmoituksia. Merisalon tarkennuksen mukaan lehti-ilmoitusmaksuista Nova Group on saanut myöhemmin korvauksen Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:ltä. Merisalo ei halua toimittaa todisteita näistä maksuista.

Nova Group ja Nova Kiinteistökehitys huojuvat nyt konkurssin partaalla. Yrityssaneeraus molempien yritysten osalta lopetettiin tällä viikolla, koska saneerauksen aikana velat vain kasvoivat. Seuraava askel on todennäköisesti konkurssi, Silloin tilikirjat tulevat ulkopuolisten tutkittaviksi.

KESKUSTAN PUOLUESIHTEERI KORHOSEN SELITYKSET

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.