Mainos

Nova Groupille moitteet poliitikkojen rahoittamisesta

Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa poliitikkoja tukenut kiinteistöpalveluyhtiö Nova Group sai vaalituestaan ankarat moitteet konsernin tilintarkastajalta.

- Yhtiö on käyttänyt rahoja tarkoituksiin, joilla ei ole välitöntä liiketaloudellista perustetta määrän, jota ei voida pitää yhtiön tilaan ja muihin olosuhteisiin katsoen kohtuullisena, tilintarkastaja kirjoittaa viime keväänä valmistuneessa tilinpäätöksessä.

Yrityksen toimia moittinut tilintarkastaja jätti myöhemmin tehtävänsä.

MTV:n uutisten tietojen mukaan moitteet kohdistuvat nimenomaan vaalirahoihin ja muuhun poliitikkojen rahoittamiseen.

Konsernin vaalivuoden tilinpäätökseen on kirjattu "muita kuluja" huimat 3,3 miljoonaa euroa. Summa on valtava, sillä yrityksen liikevaihto oli samana vuonna 9,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 850 000 euroa.

Tilinpäätöksessä ei eritellä vaalituen määrää. Yritys itse on aiemmin julkisuudessa ilmoittanut antaneensa yhteensä 145 000 euroa eduskuntavaaleja varten.

Konsernin keulamies Arto Merisalo ei halunnut tänään kommentoida tilintarkastajan moitteita MTV3:lle.

- Yrityksen asioista tiedottaa toimitusjohtaja Tapani Yli-Saunamäki, Merisalo kuittasi.

Yli-Saunamäkeä ei tavoitettu kommenttia varten.

45 minuuttia -ohjelma kertoi jo viime syksynä yrityksen maksaneen muun muassa ulkoministeri Ilkka Kanervan syntymäpäiväjuhlia ja valinneen juhlavieraita. Juhlat järjestettiin reilu vuosi sitten tammikuussa 2008. Sekä Nova Group että Kanerva ovat kiistäneet tiedot.

Salattu tilinpäätös julki saneerauksen myötä

Yritys on kieltäytynyt luovuttamasta vaalivuoden tilinpäätöstä toimittajalle. Papereita ei myöskään toimitettu lain vaatimusten mukaisesti kaupparekisteriin.

Nyt Nova Group Oy:n osalta on aloitettu yrityssaneerausmenettely, minkä takia tiedot ovat tulleet julkisiksi.

Saneerausmenettelyn aikana Nova Group ei saa tehdä merkittäviä taloudellisia sitoumuksia ilman selvittäjän lupaa. Oikeus on määrännyt selvittäjäksi asianajaja Mikko Tölön. Saneerausmenettelyssä on tarkoitus selvittää, ovatko velkojat valmiita neuvottelemaan veloistaan tai onko yhtiöllä todellisia mahdollisuuksia liiketoimintaan.

Suurvelkojia ovat muun muassa verottaja, BMW Financial Services Skandinavia ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma.

Konsernin toinen yhtiö Nova Kiinteistökehitys on sekin hakenut yrityssaneeraukseen. Hakemus jätettiin sen jälkeen, kun verottaja haki Nova Kiinteistökehitystä konkurssiin.

Häätö ovella

Nova Groupia uhkaa myös häätö Helsingin Kannelmäen pääkonttorista.

Vuokranantaja vaatii Helsingin käräjäoikeuden kautta kymmenientuhansien eurojen maksamattomia vuokria.

"Vastaajayhtiö on velvoitettava jättämään huoneisto välittömästi vuokranantajan hallintaan häädön uhalla", vuokranantaja vaatii.

Sukat uutena liiketoiminta-avauksena

Nova Groupin toiminta kääntyi tappiolliseksi vuoden 2008 aikana. Velkainen yhtiö kehitteli kuitenkin muun muassa itsepalvelupesulakonseptia ja sukkabisnestä. Toimitilavälityksen, kauppa- ja liikepaikkakonsultoinnin sekä kauppakeskuskonsultoinnin lisäksi yritys aikoi loppuaikoina tavoitella myös uusia toimintamuotoja.

Tammikuussa 2008 Nova Group varasi Viestintävirastosta itselleen verkkotunnukset sukkia.fi ja tyosukkia.fi. Tavoitteena oli aloittaa sukkien maahantuonti- ja tukkumyynti.

Ideaa ei markkinatilanteen takia ole toteutettu eikä verkkosivuja toistaiseksi avattu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.