Mainos

Nousukausi ei pelasta kaikkia kauppaketjuja talousvaikeuksilta – "Yksi osa tätä kaupan jatkuvaa evoluutiota"

6:59

Suomessa eletään nousukautta mutta silti moni kauppaketju kärsii talousvaikeuksista.

Ongelmistaan tai laskevista myyntiluvuista ovat viime aikoina kertoneet muun muassa kauppaketjut Stockmann, Hongkong ja Tokmanni. Alkuviikosta kerrottiin että verottaja hakee vaateketju Seppälää konkurssiin.

Edunvalvontajohtaja Tuula Loikkanen Kaupan liitosta muistuttaa, että kaupalla menee yleisesti ottaen hyvin, mutta vaikeat vuodet ja markkinoiden muutos heijastuu muutamiin ketjuihin.

– Taantuma on yksi yhteinen tekijä siellä. Mutta sitten tämä muutosvauhti joka on siellä. Siihen kuuluu digitaalisuus, verkkokauppa, kaupungistuminen, kuluttaja käytöksen muutos, sen pirstaloituminen ja tää on koko ajan käynnissä. Tää vaikuttaa erikoiskauppaan, käyttötavarakauppaan todella vahvasti.

Pääanalyytikko Sauli Vilén analyysiyhtiö Inderesistä muistuttaa, että kauppa on aina ollut muutoksen kourissa.

– Kyllähän kaupan ala on muuttunut läpi sen historian. Paljon puhuttu digitalisaatio ja verkkokaupan tuleminen on vain yksi osa tätä kaupan jatkuvaa evoluutiota. Meidän pelikentässä lokaalista on tullut globaali ja se on ollut se keskeinen iso muutos joka on jossain määrin yllättänyt meidän kaupat osittain ja se aiheuttaa sen kaikkei isoimman paineen tällä hetkellä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.