Mainos

Nostokonepalvelusta ei syytteitä

Turkulaisen Nostokonepalvelun johtoa ja lietolaisen Watrexin johtoa ei syytetä veropetoksesta. Helsingin kihlakunnansyyttäjä Antti Vuorenmaan katsoi, että syyttämiseen ei ollut näyttöä. Nostokonepalvelun pääosakkaita Reino Niemistä ja Toivo Niemistä sekä Watrexin toimitusjohtajaa Raimo Ståhlbergia koskeva syyteharkinta valmistui tänään. Se oli jo toinen samasta asiasta tehty syyteharkinta.

Nostokonepalvelu-jutusta nousi keväällä kohu, kun Turun kihlakunnansyyttäjä Tommi Teuri teki syyttämättäjättämispäätöksen, mutta kertoi myöhemmin, että päätös oli väärä. Veropetosepäilyt piti arvioida uudestaan, koska Teuri väitti valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäen vaikuttaneen hänen päätökseensä. Valtakunnansyyttäjänvirasto määräsi kesäkuussa Helsingin kihlakunnansyyttäjän Antti Vuorenmaan tekemään asiassa uuden syyteharkinnan.

Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki päätti keväällä olla syyttämättä verohallituksen pääjohtajaa Jukka Tammea Nostokonepalvelu-jutussa. Verojohtajaa oli epäilty virka-aseman väärinkäytöstä ja avunannosta veropetokseen.

Nostokonepalvelun jutussa on kyse 1990-luvun alun nosturikaupoista. Epäilyjen mukaan niissä käytettiin bulvaaniyritystä, jotta valtiolta saatiin yli viiden miljoonan markan liikevaihtoveron palautukset. Julkisuus kiinnostui jutusta, koska verohallituksen pääjohtaja Jukka Tammi omisti viidenneksen yrityksestä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.