Mainos

Norwegianin lennot vaarassa pysähtyä Suomessakin – ratkaisuja jo tänään?

Ilmailualan Unioni IAU harkitsee tukitoimia Norwegianin lentäjälakossa, ammattiliitto kertoo. Jos tukitoimet toteutuvat, ne pysäyttävät lentoyhtiön lennot myös Suomessa.

Ilmailualan unionin puheenjohtajan Juhani Haapasaaren mukaan tukitoimista päättää liiton hallitus, joka on seuraavan kerran koolla tiistaina.

Haapasaari sanoo MTV Uutisille, että koska tilanne on akuutti, kokous voidaan kutsua koolle jo aikaisemmin.

– Ylimääräisen kokouksen ajankohtaa ei ole vielä päätetty, mutta se voi olla jo tänään. Päätös on hallituksen asia, mutta oma arvioni on, että tukipäätös syntyy.

IAU:n ja Finavian välillä on ennestään käynnissä työriita Norwegianille toimitettavien maapalvelujen työehdoista. Finavia katsoo, että sen tytäryhtiö Airpron Norwegianille tuottamissa maapalveluissa ei tarvitse noudattaa alan yleissitovaa työehtosopimusta, koska maapalvelut tehdään osana turvatarkastustyötä. IAU pitää järjestelyä ilmailulain vastaisena.

Norwegianin viikon kestäneeseen lakkoon ei löydetty sopua neuvotteluissa, jotka loppuivat aamulla. Neuvottelut kestivät uutistoimisto NTB:n mukaan peräti 16 tuntia.

Lentäjien lakko alkoi työehtoneuvottelujen kariuduttua viikko sitten. Ensin lakossa oli 70 lentäjää, mutta keskiviikosta alkaen sen piiriin on kuulunut 650 pilottia eri puolilla Skandinaviaa.

Norwegianin mukaan lakko on vaikuttanut yli 100 000 asiakkaan matkaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.