Lakko sekoittaa lentoliikenteen: Norwegianilla jättiperuutukset Suomessa

Lentoyhtiö Norwegian peruu tänään suuren osan lennoistaan Suomessa.

Yhtiön nettisivun mukaan Helsinki-Vantaalta lähtevistä lennoista yhdeksän perutaan ja neljä lentoa myöhästyy. Oulun lähdöistä perutaan yhtä aamulentoa lukuun ottamatta kaikki.

Myös iso osa Suomeen saapuvista lennoista on peruttu.

Helsinki-Vantaalta lähtevistä lennoista on peruttu aamulennot Kööpenhaminaan, Tukholmaan, Ouluun ja Osloon sekä iltapäivälennot Ouluun ja Tukholmaan.

Iltapäivän lennot Rovaniemelle, Lontooseen ja Nizzaan lähtevät myöhässä. Myös iltalento Ouluun lennetään myöhässä.

Normaalin aikataulun mukaisesti lennetään neljä lentoa: aamulla Malagaan ja Mallorcalle, illalla Tukholmaan ja Budapestiin.

Lakko saattaa perua muitakin lentoja

Lentoliikenteen maapalveluissa alkaa aamulla laaja lakko. Finavian mukaan työnseisauksia tapahtuu Helsinki-Vantaalla ja Oulussa tänään ja huomenna kello 6–18.

Työtaistelun aikana Ilmailualan Unionin IAU:n jäsenet eivät käsittele matkatavaroita, eivätkä lentorahtia - myös vuorojen myöhästymisiä ja vuorojen peruutuksia on tiedossa.

Toimien uskotaan häiritsevän yli puota Helsinki-Vantaan lennoista - vain Finnairin, Flybeen ja Blue1:n operoimat lennot ovat lakon ulkopuolella.

Muut maapalvelutehtävät hoidetaan työtaisteluiden aikana normaalisti lukuun ottamatta Norwegianin maapalvelua.

Helsinki-Vantaan lisäksi työtaistelu vaikuttaa matkatavaroiden käsittelyyn myös maakuntien lentokentillä.

Viisas matkustaja menee lakon aikana lennolle mukanaan vain käsimatkatavaraa. Finavia neuvoo seuraamaan oman lentoyhtiön nettisivuja.

Lue myös:

    Uusimmat