Mainos

Norsunluurannikon Gbagbo pidätetty – vietiin presidentin päämajaan

Norsunluurannikon ex-presidentti Laurent Gbagbo on otettu kiinni.

Gbagbo otettiin kiinni virka-asunnoltaan Norsunluurannikon tärkeimmässä kaupungissa Abidjanissa. Hän oli piileskellyt maanalaisessa bunkkerissa viime viikosta lähtien.

Presidentti Alassane Ouattaran edustajan mukaan Gbagbo on kuljetettu Ouattaran tukikohtana toimivaan hotelliin. Myös Gbagbon vaimo Simone on pidätetty.

Norsunluurannikon YK-lähettiläs Youssoufou Bamba sanoo, että Gbagbo on elossa ja voi hyvin. Valtion television kuvissa Gbagbo vaikutti uupuneelta, mutta hänessä ei näkynyt vammoja.

Ouattaran joukot suorittivat pidätyksen

Ranska kiistää tiedot, joiden mukaan sen erikoisjoukot vastasivat Gbagbon kiinniotosta. Gbagbon neuvonantaja kertoi aiemmin, että Ranskan erikoisjoukot olivat rynnäköineet virka-asuntoon panssariajoneuvojen kanssa ja ottaneet ex-presidentin kiinni. Silminnäkijöiden mukaan paikalla oli yli 30 panssariajoneuvoa.

Ranskan puolustusministeriöstä kerrotaan, että Gbagbon pidättivät Ouattaran joukot, joita tukivat YK:n rauhanturvaajat sekä Ranskan joukot.

Norsunluurannikko on Ranskan entinen siirtomaa, ja Ranskalla on siellä edelleen yli 1 600 sotilasta.

Norsunluurannikon väkivaltaisuudet saivat alkunsa, kun Gbagbo hävisi viime marraskuun presidentinvaalit Ouattaralle, mutta kieltäytyi luopumasta vallasta. Konfliktissa on kuollut yli tuhat ihmistä ja miljoona joutunut jättämään kotinsa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.