Mainos

Norsunluurannikolla verilöyly

Norsunluurannikolla ainakin 47 ihmistä on saanut surmansa levottomuuksissa. Maassa on ollut aika ajoin levottomuuksia huhtikuussa solmitusta rauhansopimuksesta huolimatta.

Jopa 47 ihmistä on kuollut aseellisten joukkojen hyökkäyksessä Duekouen kaupungissa Norsunluurannikolla, maan armeija ja YK:n edustajat kertoivat keskiviikkona.

Veitsillä ja tuliaseilla varustautuneet joukot hyökkäsivät siviilien kimppuun kaupungin laitamilla ja sytyttivät myös taloja tuleen. Verilöylyssä haavoittui lisäksi ainakin 64 ihmistä.

Hyökkääjät ovat toistaiseksi tunnistamattomia, mutta alueella on riehunut vuosikymmeniä etnisiä väkivaltaisuuksia, joita sisällissota on lietsonut. Läntinen Duekouen kaupunki on sisällissodan rintamalinjojen keskellä.

YK:n Norsunluurannikon asioista vastaava lähettiläs Pierre Schori kuvasi aluetta DPA:n haastattelussa "paholaisen cocktailiksi" ja Norsunluurannikon "heikoksi kohdaksi".

Vuonna 2002 puhjennut sisällissota on riehunut erityisesti maan länsiosassa, Liberian vastaisella rajalla, missä pohjoisen kapinalliset ovat ottaneet yhteen etelän hallituksen joukkojen kanssa.

Kapinalliset ja hallitus solmivat rauhansopimuksen huhtikuussa, mutta väkivaltaisuudet ovat puhjenneet siitä huolimatta aika ajoin. Toukokuussa lähes 30 ihmistä kuoli ja tuhannet joutuivat pakenemaan kodeistaan Duekouessa.

Norsunluurannikolla on noin 6000 YK-turvaajaa ja 4000 ranskalaissotilasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.