Mainos

Norske Skog -huhut nostavat Stora Ensoa pörssissä

Pörssin yleisindeksi on tukevassa 0,86 prosentin nousussa pisteluvussa 12839.

Huhut yritysjärjestelyistä nostavat metsäyhtiöiden osakekursseja Helsingin pörssissä. Stora Enson osakekurssi on hypännyt lähes 3 prosentin nousuun, kun Norske Skog reagoi viikonloppuna esille nousseeseen huhuun neuvotteluista Stora Enson kanssa.

Norske Skog kertoi, ettei se kommentoi huhua mutta ilmoitti valmiudestaan rakennemuutoksiin alan ylikapasiteetin purkamiseksi.

Norjalainen talouslehti Finansavisen kertoi viikonloppuna Stora Enson ja Norske Skogin mahdollisista neuvotteluista. Kummatkin yhtiöt ovat vahvoja sanomalehtipaperin tuottajia.

Viime viikolla vastaavia huhuja liikkui kuitenkin myös UPM:n ja Norske Skogin välillä, joten norjalaisyhtiö näyttää joutuneen myrskyn silmään alaa koskevissa spekulaatioissa.

Norske Skogin osake oli aamulla Oslon pörssissä lähes 4 prosentin nousussa.

Helsingin pörssissä UPM seuraa Stora Ensoa puolellatoista prosentilla. Sen sijaan M-real on puoli prosenttia miinuksella.

Muista yhtiöistä osavuosikatsauksestaan kertonut Affecto on 6 prosentin nousussa. Tulosvaroituksen antanut Evia syöksyy 8 prosentin vauhdilla.

Pörssin yleisindeksi on tukevassa 0,86 prosentin nousussa pisteluvussa 12839. Nokia on edennyt 0,18 prosenttia 27,69 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.