Mainos

Norsk Hydron hallituksen puheenjohtaja erosi

Kohu alkoi, kun Norsk Hydron hallitus päätti maksaa yhtiön 35 johtajalle yhteensä noin 26 miljoonan euron korvaukset siitä hyvästä, että se peruutti aiemmin sovitut optio-ohjelmat.

Norjalaisen teollisuusjätin Norsk Hydron hallituksen puheenjohtaja Jan Reinås on eronnut tänään tehtävästään. Eron syynä on yhtiön maksamista optiokorvauksista syntynyt kohu.

Selkkaus alkoi, kun Norsk Hydron hallitus päätti maksaa yhtiön 35 johtajalle yhteensä noin 26 miljoonan euron korvaukset siitä hyvästä, että se peruutti aiemmin sovitut optio-ohjelmat. Peruutuksen syynä oli Norjan hallituksen vuonna 2006 tekemä linjaus, jonka mukaan valtio-omisteisissa yhtiöissä ei enää käytettäisi optiojärjestelyjä. Norjan valtio omistaa Norsk Hydrosta 44 prosenttia.

Norsk Hydron hallituksen ratkaisua arvosteltiin ankarasti, ja sen laillisuuskin on asetettu kyseenalaiseksi. Reinåsin mielestä asiassa kuitenkin toimittiin oikein. Reinås ilmoitti tänään antamassaan lausunnossa päättäneensä silti erota keskusteltuaan kysymyksestä ensin teollisuusministeri Dag Terje Andersenin kanssa.

Ero astui voimaan heti. Puheenjohtajan tehtäviä hoitaa väliaikaisesti hallituksen varapuheenjohtaja Elisabeth Grieg.

(MTV3-STT-Reuters-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.