Mainos

Norrback: Natoon liittyminen todennäköistä

Eurooppaministeri Ole Norrback pitää todennäköisempänä sitä, että Suomi liittyy Natoon lähitulevaisuudessa, kuin että se jäisi sen ulkopuolelle. Norrback puhui eilen Nato-seminaarissa Helsingissä.

Norrbackin mukaan Naton laajentumispyrkimykset Itä-Euroopassa ja Suomen lisääntynyt osallistuminen sotilasliiton rauhankumppanuus-ohjelmaan voivat viitoittaa tietä jäsenyyteen.

Norrback sanoi, että Suomen on ennemmin tai myöhemmin päätettävä, liittyykö se Natoon vai ei. Hänen mielestään ensimmäinen vaihtoehto on silloin todennäköisempi.

Halonen: Natoa ei tarvita päätöksentekoon osallistumiseen

Ulkoministeri Tarja Halosen mielestä Suomen ei tarvitse liittyä Natoon pystyäkseen osallistumaan turvallisuuspoliittiseen päätöksentekoon Euroopassa. Halonen kommentoi jälleen pintaan noussutta Nato-keskustelua aamupäivällä toimittajille.

Hän vertasi keskustelua Nato-jäsenyydestä keskusteluun ydinvoimasta. Ratkaisua ei pidetä ratkaisuna ennen kuin se on myönteinen ratkaisu, Halonen kommentoi. Norrbackin Nato-puheiden takana Halonen näki myös lähestyvän RKP:n puoluekokouksen ja halun profiilin nostamiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.