Mainos

Norrback haluaa RKP:n Emun kannalle

Jos Emu toteutuu, ei mikään talous- ja rahaliittoa vastustava puolue voi pysyä hallituksessa, sanoi ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Ole Norrback RKP:n puoluekokouksen alkaessa Tampereella.

Norrback puhui itse voimakkaasti Suomen Emu-jäsenyyden puolesta. Puoluekokoukselle ei ole jätetty aloitetta Emun puolesta tai sitä vastaan, mutta Norrback totesi, että kokoukselta tarvitaan jonkinlaista evästystä tulevien Emu-päätösten varalta.

Puolueessa on myös Emun vastaisia mielipiteitä, mutta kokouksen odotettiin päätyvän Emua puoltavalle kannalle. Puheessaan Norrback lisäsi vielä, että hän ei itse jätä puoluejohtajan paikkaa, vaikka kannasta vastoin kaikkea todennäköisyyttä tulisikin kielteinen.

Kokouksen odotettiin käyvän vilkasta keskustelua myös ydinvoimasta. Norrback painotti, että lisää energiaa tarvitaan. Rkp toivoo, että tarpeet voidaan täyttää maakaasulla, Norrback sanoi.
-Mutta jos toivottua ratkaisua maakaasusta ei saada, voimme muutaman vuoden kuluttua joutua valitsemaan hiilivoiman tai ydinvoiman lisärakentamisen välillä, Norrback sanoi.

Rkp on perinteisesti vastustanut ydinvoimaa, mutta puoluekokouksella on nyt edessään aloite, jossa vaaditaan kielteisen ydinvoimakannan purkamista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.