Mainos

Norovirusta jälleen Nokian vesiputkissa

Positiivisen löydöksen vuoksi juomaveden käyttökielto saastuneella alueella jatkuu.

Vesijohtoverkoston tehoklooraus ei ole tuhonnut norovirusta Nokian kaupungin vesijohdoista. Vatsatautia aiheuttavaa virusta on löytynyt yhdestä näytteestä, joka on tehoklooratulta alueelta.

Norovirusta sisältänyt näyte oli otettu tiistaina Koskenmäen alueelta. Kolme muuta näytettä samalta päivältä osoittautuivat puhtaiksi. Näiden näytteiden ottoalueilla oli aikaisemmin norovirusta, joten osassa vesijohtoverkostoa tehoklooraus on purrut.

Positiivisen löydöksen vuoksi juomaveden käyttökielto saastuneella aluella kuitenkin jatkuu.

- Viiden minuutin keittokehotus on edelleen voimassa koko likaantuneella alueella, kertoo ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistö Pirkkalan ympäristöterveyshuollosta.

Jatkotoimenpiteisiin ryhdytään heti kun kaikkien näytteiden tulokset ovat valmistuneet.

- Ne voivat olla täsmätoimenpiteitä tai sitten voidaan harkita toisen kemikaalin käyttöönottamista kloorin tilalle, ja sillä sitten desinfioidaan verkostoa, Lepistö kertoo.

Tiistaina päättyneen tehokloorausjakson jälkeen Nokian vedestä otettiin useita näytteitä. Uusia norovirustuloksia näistä näytteistä on luvassa ensi viikon puolivälissä. Adenoviruksen esiintymistä koskevia tietoja joudutaan odottamaan vielä viikkoja.

Nokialla tutkitaan myös giardia-alkueläimen esiintyminen vedessä. Giardiaa pääsi veteen marraskuun lopussa, kun jätevesi saastutti vesijohtoveden. Alkueläintä on löytynyt yli 30 nokialaiselta. Giardia-näytteitä otetaan vedestä ensi viikolla. Tehokloorauksen uskotaan tuhoavan alkueläimen.

Veden klooripitoisuus pidetään edelleen normaalia korkeampana saastuneella Etelä-Nokian alueella. Klooripitoisuus on siellä 1,5-3,5 milligrammaa litraa kohden. Puhtaana säilyneellä Pohjois-Nokialla klooritaso on normaali eli noin 0,5 milligrammaa litraa kohden.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.