Mainos

Norodom Ranariddh palasi Kambodzhaan

Kambodzhan syrjäytetty toinen pääministeri prinssi Norodom Ranariddh palasi tänään kotimaahansa oltuaan yhdeksän kuukautta maanpaossa. Hän lupasi toimia yhteistyössä maan nykyjohdon kanssa kansallisen sovun saavuttamiseksi.

Ranariddh saapui tiukkojen turvatoimien saattelemana lentokoneella Bangkokista. Sadat tukijat ottivat hänet vastaan suosionosoituksin. Ranariddhin tarkoituksena on osallistua heinäkuussa pidettäviin parlamenttivaaleihin, joissa hänen kanssaan vallasta kilpailee nykyinen pääministeri Hun Sen.

Toisena pääministerinä toiminut Hun Sen syrjäytti Ranariddhin vallankaappauksessa viime vuoden kesäkuussa. Ranariddh tuomittiin sotilastuomioistuimessa yli 30 vuodeksi vankeuteen, mutta hänen isänsä, Kambodzhan kuningas Norodom Sihanouk armahti hänet.

Armahduksen jälkeen Ranariddh saattoi palata kotimaahansa ja voi nyt osallistua vaaleihin. Hallitus on taannut, että turvatoimet Ranariddhin vierailun ajan ovat hyvät. Hänen odotetaan viipyvän Kambodzhassa perjantaihin saakka. Aikaisemmin maanantaina monta sataa ihmistä marssi pääkaupungin Phnom Penhin läpi vastalauseena Ranariddhin paluulle.

Ranariddh aikoi tavata maanantaina Funcinpec-puolueensa johtoa ja YK:n edustajia. Hän kertoi olevansa valmis tapaamaan myös Hun Senin vierailunsa aikana.

Ranariddh sanoi tulolausunnossaan, että hän aikoo työskennellä puolueensa vahvistamiseksi. Lisäksi hän lupasi toimia yhteistyössä kaikkien poliittisten puolueiden kanssa kansallisen sovun ja rehellisen vaali-ilmapiirin luomiseksi.

Ranariddh myös kiitti isäänsä armahduksesta. Ranariddh oli tuomittu yli 30 vuodeksi vankeuteen aseiden salakuljetuksesta ja vallankaappauksen suunnittelusta.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.