Mainos

Normaali käytös rauhoittaa koiraa rakettien paukkuessa

Sadat koirat karkaavat uudenvuoden tietämillä, koska ne pelästyvät ilotulitusraketteja. Myös aikaisemmin koviin ääniin tottunut koira saattaa säikähtää pauketta ja ruudin hajua.

Etsijäkoiraliitto on suosittanut koirien pitämistä kytkettynä viikon ajan vuodenvaihteessa. Liiton mukaan on tärkeää lisäksi tarkistaa, että valjaat ja pannat ovat riittävän kireällä, jottei koira pääse riuhtaisemaan itseään irti. Koiraa ei pidä jättää vapaaksi edes aidatulle pihalle, sillä pelästynyt koira saattaa hypätä korkeankin aidan yli.

Moni eläin pelkää pauketta, viheltäviä ääniä ja kirkkaita valoja myös sisällä. Kennelliitto kehottaa vetämään verhot eteen ja antamaan koiralle mielekästä tekemistä. Television tai radion päällä pitäminen saattaa vaimentaa ulkoa kantautuvia ääniä.

Oma käyttäytyminen tulee pitää korostetun rauhallisena, jotta koira oppii, ettei ilotulitteista tarvitse hätääntyä. Erityishuomion antaminen ei auta, vaan koiran kannattaa antaa piiloutua sille mieluiseen paikkaan, jos se niin tahtoo.

Pahimmillaan pelko johtaa tilaan, joka vaatii eläinlääkärin hoitoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.