Mainos

Norjassa puidaan EU-kysymystä

Norjan työväenpuolueen johtaja Thorbjörn Jagland haluaa uutta keskustelua Norjan EU-jäsenyydestä. Jagland sanoi eilen, että monien norjalaisten EU-kielteinen kanta saattaa muuttua EU:n laajentuessa.

Norjalaisten enemmistö torjui maan liittymisen EU:hun vuonna 1994 järjestetyssä kansanäänestyksessä. Jagland sanoi, että työväenpuolueen puoluekokouksen on laadittava ohjelma, joka antaa puolueelle valtuudet arvioida EU-jäsenyyttä ja joka lisää EU:n kannattajien ja vastustajien välistä keskustelua.

Työväenpuolueen nykyisessä puolueohjelmassa sanotaan, että EU:n jäsenyys tulisi uudelleen arvioitavaksi vain jos Euroopan maiden yhteistyössä tapahtuu oleellisia muutoksia. Jagland huomautti, että EU on jälleen laajentumassa. Tämä saattaa johtaa muutoksiin norjalaisten suhtautumisessa EU:hun, Jagland mainitsi.

Jagland luopui pääministerin tehtävästä runsaat kaksi vuotta sitten pidettyjen vaalien jälkeen, kun työväenpuolueen kannatus jäi 35 prosenttiin. Norjaa on johtanut sen jälkeen Kjell Magne Bondevikin johtama kolmen pienpuolueen hallitus, jolla on takanaan vain neljäsosa suurkäräjien jäsenistä.
(STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.