Mainos

Norjassa juhlitaan pikkuprinsessan ristiäisiä

Ingrid Alexandran kastetilaisuus järjestettiin kuninkaanlinnan kappelissa. Sen jälkeen vuorossa oli juhlalounas, jonne on kutsuttu yli 200 kutsuvierasta.

Norjalaiset juhlivat tänään pienen Ingrid Alexandran ristiäisiä.


Norjassa juhlittiin tänään prinsessa Ingrid Alexandran ristiäisiä. Sadat ihmiset kokoontuivat Oslon kaduille, kun juhlien kunniavieraat alkoivat saapua kuninkaanlinnaan aamupäivällä. Norjalaiset ovat menettäneet sydämensä nuorelle kruununperijälle, jonka syntymä nosti kuningasperheen suosiota maassa huimasti.

Juhlallisuudet alkoivat puolen päivän aikaan kastetilaisuudella linnan kappelissa. Kastetilaisuus jatkui lounaalla linnan ruokasalissa. Kuninkaanlinna oli koristeltu Ingrid Alexandra -ruusuilla, hortensioilla ja pajunkissoilla.

Prinsessan ristiäisiin kutsuttiin 225 kutsuvierasta, joiden joukossa oli kuningasperheen ja prinsessan äidin, Mette-Maritin, sukulaisten lisäksi myös Norjan poliittista johtoa sekä Ruotsin kruununprinsessa Viktoria.

Ingrid Alexandra syntyi 21. tammikuuta. Hän on Norjan hovissa kruununperimisjärjestyksessä toinen heti isänsä, kruununprinssi Haakonin jälkeen. Pikkuprinsessasta on aikanaan tulossa Norjan ensimmäinen naishallitsija sitten 1400-luvun. Margareeta I hallitsi Tanskaa, Norjaa ja Ruotsia 1388-1412. Prinsessasta tulee kuitenkin ensimmäinen norjalaissyntyinen kuningatar.

(MTV3-NTB-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.