Mainos

Norjassa ja Ruotsissa surraan katastrofissa menehtyneitä

Vahvistamattomien tietojen mukaan ainakin 54 ruotsalaista on menehtynyt viikonlopun tulvakatastrofissa Aasiassa. Norjalaisia uhreja on ainakin 18.

Ruotsi pelkää, että Aasian katastrofista tulee Ruotsin viime aikojen suurin onnettomuus. Pääministeri Göran Perssonin mukaan kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä tulee olemaan suuri ja se vaikuttaa ruotsalaisten arkipäivään pitkään.

Ruotsin ulkoministeriön arvion mukaan ruotsalaisia oli hyökyaaltojen iskiessä Thaimassa noin 20 000 ja Sri Lankassa noin 1300. Tarkkoja tietoja katastrofin ruotsalaisuhrien määristä ei vieläkään ole. Uutistoimisto Reutersin julkaiseman laskelman mukaan 54 ruotsalaisia olisi kuollut hyökyaalloissa. Luku on Reutersin mukaan suurin kaikista ulkomaalaisista ja se voi yhä kasvaa, sillä Ruotsin ulkoministeriöstä arvioidaan, että 1500 ruotsalaismatkailijaa on edelleen kadoksissa.

Virallinen Ruotsi kunnioittaa katastrofissa menehtyneitä pitämällä liput puolitangossa uudenvuodenpäivänä ja kansalaisia kehotetaan tekemään samoin.

Ainakin 18 norjalaista kadoksissa

Norjan hallituksen mukaan 446 norjalaista on edelleen kateissa viikonloppuna Etelä- ja Kaakkois-Aasiaan iskeneiden hyökyaaltojen jäljiltä. Yhteensä vajaan 1400:n norjalaisen olinpaikka on tuntematon, mutta noin 950:n kohdalla ei ole lainkaan selvää, olivatko he tuhoalueilla turma-aikana.

Thaimaan viranomaisten uutistoimisto NTB:lle antamien tietojen mukaan Thaimaassa on kuollut 18 norjalaista. Loukkaantuneita on eri lähteiden mukaan 20-40.

Norjan on määrä lähettää huomenna Thaimaahan toinen lentokone, jossa on mukana lääkintätarvikkeita. Ensimmäinen tällainen kone lähti Thaimaahan tänään.

(STT-AFP-NTB)

(Seitsemän uutiset 29.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.