Mainos

Norjassa alkoi mullah Krekarin karkotuskäsittely

Irakin kurdialueelta kotoisin oleva Krekar on radikaalin Ansar al-Islam -järjestön perustaja. Mahdollista karkotuspäätöstä ei voida kuitenkaan panna täytäntöön ennen kuin turvallisuustilanne hänen kotiseudullaan Irakissa on kohentunut.

Norjan korkein oikeus on aloittanut radikaalin kurdijohtajan ja terrorismista epäillyn mullah Krekarin karkotuspäätöksen käsittelyn.

Nelipäiväinen käsittely koskee päätöstä, jonka mukaan Krekar olisi karkotettava Norjasta maan kansallisen turvallisuuden nimissä. Hän on kiistänyt terrorismiepäilyt.

Krekar vaatii, että korkein oikeus perustaisi kantansa julkisiin lähteisiin. Alemmat oikeusasteet ovat vahvistaneet Krekarin karkotuspäätöksen käymättä läpi todistusaineistoa Krekaria vastaan. Norjan turvallisuuspoliisi on julistanut Krekaria vastaan esitetyt todisteet salaisiksi.

Krekar on ehdottanut, että oikeus voisi tutustua salaiseksi julistettuihin todisteisiin lukittujen ovien takana, mutta tähänkään pyyntöön ei ole suostuttu, vaan jälleen on vedottu kansalliseen turvallisuuteen.

Riippumatta siitä, minkä päätöksen korkein oikeus tekee, mullah Krekaria ei voida lähiaikoina karkottaa Norjasta. Alempi oikeusaste kun on määränyt, että karkotuspäätös voidaan panna täytäntöön vasta kun turvallisuustilanne hänen kotiseudullaan Irakissa on kohentunut.

Irakin kurdialueelta kotoisin oleva Krekar on radikaalin Ansar al-Islam -järjestön perustaja. Hän on asunut Norjassa pakolaisena vuodesta 1991. Hänen vaimonsa ja kaikki lapsensa ovat Norjan kansalaisia.

(MTV3-STT-NTB-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.