Norjan varustamot kiristävät koronan turvatoimia – matkustajille maskisuositus, asiakaspalvelijoille pakko

Norjan varustamot kiristävät koronaviruksen vastaisia turvatoimia matkustajalaivoilla sen jälkeen, kun yhdellä risteilyaluksella puhkesi koronaepidemia.

Kovin jyrkkiä toimenpiteitä ei kuitenkaan oteta käyttöön. Fjord Line määräsi kasvomaskit käyttöön työntekijöille, jotka tekevät asiakaspalvelua.

– Teemme tämän luodaksemme turvallisuuden matkalle ja lähettääksemme signaalin, että tilanne otetaan vakavasti, sanoi Fjord Linen toimitusjohtaja Richard Ternblom.

Taiteilijat karanteeniin

DFDS, joka liikennöi Oslon ja Kööpenhaminan välistä reittiä, suosittelee alukselle tulijoille kasvomaskeja ruuhkien varalta.

– Kokemuksemme on, että turvavälien pitäminen on vaikeaa noustaessa alukseen sekä palattaessa maihin, kertoi viestintäpäällikkö Gert Jakobsen Norjan yleisradiolle NRK:lle.

Color Line puolestaan määräsi kymmenen päivän karanteenin taiteilijoille, jotka tulevat esiintymään yhtiön aluksille maista, joissa on runsaasti koronatartuntoja.

Suosittua Norjan Hurtigrutenin rannikkoreittiä purjehtivalla risteilyaluksella todettiin äskettäin koronavirusepidemia. Ainakin 33 miehistöön kuuluvaa oli saanut koronaviruksen. MS Roald Amundsenin matkustajista 60 määrättiin karanteeniin Tromssaan.

Lue myös:

    Uusimmat