Mainos

Norjan uutistoimistot unohtivat fuusiokaavailut

Norjassa vireillä ollut kahden kilpailevan uutistoimiston fuusio ei toteudu. Keskusteluja Norsk Telegrambyrå NTB:n ja Avisenes Nyhetsbyrån ANB:n yhdistämisestä on käyty kevättalvesta, mutta ANB:n hallitus pisti lopun keskusteluille.

ABN:n hallituksen mielestä fuusiosta ei olisi ollut hyötyä sen asiakkaille eli lähinnä demarilehdille. Sen sijaan yhteistyötä NTB:n kanssa lisätään. -Kehitämme ANB:tä uutistoimistona, joka keskittyy palvelemaan asiakkaidensa erityistarpeita. Muilla aloilla teemme mielellämme yhteistyötä NTB:n kanssa, ANB:n hallituksen puheenjohtaja Jens Olai Jenssen sanoi.

NTB:n toimitusjohtaja ja päätoimittaja Thor Viksveen ei näe suurempaa dramatiikkaa tapahtumien saamassa käänteessä. Hänen mielestään molemmat olisivat hyötyneet voimien yhdistämisestä, sillä Norja on pieni markkina. Viksveenin mukaan se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö toimintaa voitaisi jatkaa entiseen tapaan. NTB on Norjan suurin uutistoimisto. Viime vuosina sillä on ollut ongelmia taloutensa kanssa, koska se on menettänyt asiakkaitaan ANB:lle. Taloutta on korjattu vähentämällä väkeä. Nykyisin sen palveluksessa on noin sata työntekijää.

ANB:n juuret ulottuvat vuoteen 1912, jolloin se aloitti sosiaalidemokraattisten lehtien tietotoimistona. Yhtiön palveluksessa on noin 40 työntekijää. Toimistojen kilpailu on rapauttanut molempien taloutta ja se oli syy fuusioneuvottelujen aloittamiseen. Mallia haettiin Ruotsista, jossa asiakkaista kisanneet Tidningarnas Telegrambyrå TT ja Förenade Landsortstidningar FLT päätyivät lopulta voimien yhdistämiseen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.