Mainos

Norjan turmajuna yhä tulessa

Räjähdysvaara on yhä suuri junaturman jäljiltä Norjan Lilleströmissä, lähellä Osloa. Poliisin kertoo, että nestekaasua sisältävässä säiliövaunussa on yhä tulipalo. Palon sammuttamiseen voi kulua useita päiviä.

Propaanilasti paloi koko yön Lilleströmissä

Parinkymmenen kilometrin päässä Oslosta sijaitsevan Lilleströmin pikkukaupungin asukkaista oli tänäänkin runsaat 1700 evakossa.
-Räjähdysvaara on edelleen suuri, kertoi Lilleströmin poliisimestari Jörgen Höidahl.

Kaksi tavarajunaa törmäsi keskiviikon vastaisena yönä toisiinsa Lilleströmin asemalla. Syynä oli ilmeisesti jarruvika perään ajaneessa junassa, jossa oli lastina propaanikaasua kahdessa säiliövaunuissa. Palon pelättiin tänään leviävän toiseenkin säiliövaunuun. Vaunujen viilentämiseksi niiden päälle ruiskutetaan jatkuvasti vettä. Näin kuumuus pyritään pitämään niin alhaisena, että propaani ei räjähdä.

Viranomaiset kaavailivat tänään, että palavaan säiliövaunuun asennettaisiin putki, jota myöten propaani voitaisiin johtaa pois säiliöstä. Jos tässä onnistutaan, voidaan palo sammuttaa nopeammin. Nestekaasun annettiin palaa yöllä rauhassa, sillä palon sammuttamisyritystä pidettiin liian vaarallisena. Propaania on kahdessa säiliövaunussa noin 90 tonnia.

Propaanijunan kuljettaja kertoi tänään, että hän huomasi jarrujen toimivan huonosti aloittaessaan vauhdin hiljentämisen ennen Lilleströmin asemaa. Runsas kilometri ennen asemaa kuljettaja laittoi hätäjarrun päälle, mutta silloin oli jo liian myöhäistä estää törmäys.

Lilleströmissä asuu noin kolmetuhatta ihmistä. Heistä on runsaat puolet evakuoitu kodeistaan. Norjassa sattui tammikuussa tuhoisa junaonnettomuus. Tuolloin kuoli 19 ihmistä kahden matkustajajunan törmäyksessä.
(STT-NTB-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.