Mainos

Norjan turmajuna ajoi päin punaisia

Pääsyy Norjassa tiistaina sattuneeseen tuhoisaan junaonnettomuuteen oli, että pohjoiseen matkalla ollut juna ajoi päin punaista merkkivaloa Rudstadin asemalla.

Turmapaikka on lohduton naky

Näin toteaa Norjan rautateiden tutkintakomissio alustavassa raportissaan, joka julkistettiin Oslossa tänään.

Yhdeksäntoista ihmistä sai surmansa, kun kaksi matkustajajunaa törmäsi toisiinsa Åstassa 180 kilometriä Oslosta pohjoiseen.

Raportin mukaan komissio ei ole muuten kyennyt löytämään vikaa teknisistä laitteista tai toteamaan rikkeitä määräysten noudattamisessa. Tutkintakomissio ei vielä kyennyt sanomaan varmasti, miksi juna ohitti pysähtymismerkin.

Hamarin liikenteenvalvomo havaitsi junan ajaneen päin punaista noin 30 sekuntia ennen törmäystä. Valvomosta yritettiin ottaa yhteys molempien junien veturiin kännykällä, mutta etelään matkalla olevan junan etukäteen ilmoittama puhelinnumero osoittautui vääräksi ja puhelu meni aivan muualle.

Komission mukaan on epätodennäköistä, että onnettomuus olisi voitu estää, vaikka vetureihin olisikin saatu yhteyttä puhelimitse. Rautateiden antaman lausunnon mukaan tarkempia tutkimuksia asiasta jatketaan.

Rautatiehallitus: Ei vielä johtopäätöksiä

Norjan rautatiehallituksen mielestä tänään julkistettu rautateiden oma selvitys ei vielä anna aihetta lopullisten johtopäätösten tekemiseen junaturman syistä.

Rautatiehallituksen mukaan raportti on pelkästään sisäiseksi tarkoitettu selonteko, jossa käydään läpi kauko-ohjauksen tilaa ja junien kulkua onnettomuushetkeen asti.

Rautatiehallitus on tyytyväinen siitä, että turman syytä selvittämään aiotaan asettaa riippumaton komissio.
(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.