Mainos

Norjan terroriuhka ei vaikuta suomalaismatkailijoihin

Norjan terroriuhka ei juurikaan vaikuta Suomen rajavalvontaan, kertoo majuri Ilkka Herranen Rajavartiolaitoksesta.

Hänen mukaansa rajoille ei ole lisätty henkilöstöä, mutta muuten siellä ollaan valppaina ja avustetaan norjalaisia tarvittaessa.  

Lapissa Norjan ja Suomen rajalla on kuusi rajanylityspaikkaa.  

- Normaalipartioinnissa ollaan tietenkin silmät auki. Jos jotain epäilyttävää tapahtuu, ihmisiä otetaan kiinni. Mutta mitään merkkiä sellaisesta ei toki ole, hän sanoo.  

Herrasen mukaan suomalaiset voivat matkustaa Norjaan luottavaisin mielin ilman pelkoa. Jonoihin tai tavallista mittavampiin rajatarkastuksiin ei tarvitse varautua.  

- Kyllä norjalaisten fokus on ihan jossain muissa kuin suomalaisissa tai niissä peruslappilaisissa ihmisissä, jotka siellä normaalistikin matkustavat.  

Herranen suosittelee, että matkailijat ottavat mukaansa jonkinlaisen henkilöllisyystodistuksen, vaikka sellaista ei edellytetä pohjoismaalaisilta. Se helpottaa mahdollista viranomaisten kanssa asioimista.  

Myös Suomen suurlähetystössä Oslossa toimitaan ainakin toistaiseksi normaaliin tapaan. Suurlähettilään sijainen Floora Kuparinen kertoo, että tilannetta seurataan tarkasti.  

- Matkustustiedotettakaan ei poliisin mukaan ole tarvetta muuttaa. Olemme saaneet hyvin tietoja sekä mediasta että Norjan viranomaisilta.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja