Mainos

Norjan rikkain mies antaa omaisuutensa pois

Norjan rikkain mies Olav Thon on päättänyt luovuttaa merkittävän osuuden rahoistaan hyväntekeväisyyteen. 

Thon, 90, luovuttaa osuutensa kiinteistösijoitusyhtiöstään perustamansa hyväntekeväisyysjärjestön käyttöön. Osuuden arvo on arviolta 950 miljoonaa euroa. 

Maanviljelijäperheestä lähtöisin oleva Thon aloitti omaisuutensa keräämisen tyhjästä 1950-luvulla. Nykyään hänen omaisuutensa arvioidaan noin 3,2 miljardin euron suuruiseksi. 

Thon on iästään huolimatta näkyvä hahmo Norjan julkisessa elämässä. Viime vaaleissa hän tuki Norjan oikeistopopulistista edistyspuoluetta. Hän on myös julkisesti kannattanut Norjan korkeaa verotusta. 

Thonin hyväntekeväisyyssäätiö tukee esimerkiksi lapsia ja nuoria ja pyrkii parantamaan heidän tietoisuuttaan Norjan luonnosta.

Norjan TV2:n  ohjelmassa kysyttiin omaisuutensa kiinteistöbisneksellä keränneeltä miljardööriltä syytä jättilahjoitukseen.

- Vaikka eläisinkin 100-vuotiaaksi, on minulla elinvuosia jäljellä enää 9-10. Enkä saa lopulta yhtään omaisuutta mukaani, nauroi Thon tv-ohjelmassa.

Korjattu 20.15:  Thon ei lahjoita koko omaisuuttaan pois, kuten aiemmin virheellisesti kerrottiin vaan merkittävän, noin 950 miljoonan euron osan rahoistaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja