Mainos

Norjan rannikkoa uhkaa öljyonnettomuus

Norjassa taistellaan pahaa öljyvahinkoa vastaan. Uponneesta aluksesta vuotava öljy uhkaa maan lounaisrannikkoa.

Norjan haaksirikko

Eilen Iltapäivällä karille ajanut ja uponnut Green Ålesund -alus upposi ajettuaan karille lähellä Haugesundin kaupunkia. Lastina oli pakastettua kalaa. Aluksen norjalainen kapteeni ja 16-henkinen, pääasiassa puolalainen miehistö, pelastettiin helikopterilla. Aluksen omistaja on norjalainen varustamo Nomadic Shipping.

Norjan viranomaisten mukaan saattaa kestää useita viikkoja, ehkä kuukausiakin ennen kuin mereen vuotanut öljy saadaan poistettua. Tänään tilannetta oli tutkimassa lentokone ja helikopteri. Meressä havaittiin yli kuuden neliökilometrin alueelle ulottuva ohut öljykerros, kertoi pelastusviranomaisten tiedottaja Arvid Kråkenes.

Öljyä laineilla

Norjan viranomaiset taistelivat vuotoa vastaan eilen pitkälle yöhön. Pelastusjoukkojen työtä on vaikeuttanut alueella puhaltava voimakas tuuli ja myrskysää. Pelastusviranomaiset uskovat kuitenkin pystyvänsä hoitamaan mereen jo valuneen öljyn.

Vaarana on öljyvuodon jatkuminen aluksesta, kertoi satamajohtaja Odd Einar Mäland. Mälandin mukaan Green Ålesundissa on 400 tonnia raskasta polttoöljyä, 16 tonnia dieselöljyä ja 18 kuutiometriä voiteluöljyä. Polttoöljy on kahdessa säiliössä, joista toinen todennäköisesti vuotaa.

(MTV3-STT-NTB-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.