Mainos

Norjan poliisi nappasi suomalaiset vankikarkurit

Ylitornion vankilasta karkuteillä ollut suomalaispariskunta on saatu kiinni Norjan Bergenissä.

Hordalandin läänin poliisi kertoo uutistoimisto NTB:lle, että henkirikoksista tuomitut vankikarkurit napattiin iltapäivällä noin kymmenen kilometrin päässä Bergenin keskustasta.

Etsintäkuulutetut liikkuivat Suomeen rekisteröidyllä Saab 900 -autolla. Heidät löydettiin yleisövihjeiden avulla.

- Saimme päivän aikana runsaasti vihjeitä läänin alueelta. Niiden avulla pääsimme auton jäljille, kertoo Bjarte Rebnord Norjan poliisista.

Pidätykseen osallistui useita poliisipartioita. Poliisin mukaan vankikarkurit eivät olleet aseistautuneita ja kiinniotto sujui rauhallisesti. Etsintäkuulutetut tunnistettiin valokuvien ja auton rekisterinumeron perusteella.

- Emme ole vahvistaneet sormenjälkiä, mutta olemme käytännössä tunnistaneet heidät, sanoo pidätystä johtanut Per Stiegler.

Kyösti Ensio Stenius (ent. Ulmanen), 59, ja Tarja Maarit Helena Stenius, 43, avioituivat Oulun maistraatissa puolitoista viikkoa sitten, mutta eivät palanneet Ylitornion vankilaan. Heillä oli poistumislupa avovankilasta.

Kyösti Stenius istuu elinkautista Ruotsissa tehdystä murhasta. Tarja Stenius kärsii elinkautista osallisuudesta kaksoissurmaan Oulussa.

Luvattomalle häämatkalle lähtenyttä tuoretta avioparia etsittiin Norjan lisäksi myös Ruotsista. Tukholmassa eilen tehty havainto karkuriparista osoittautui kuitenkin vääräksi. Norjassa poliisi etsi parin havainnon perusteella pariskuntaa muun muassa helikoptereiden avulla.

Karkurit palautettaneen Ouluun

Pohjois-Suomen aluevankilan johtaja Sauli Hautakangas sanoo, että karkurit viedään todennäköisesti Oulun vankilaan. Hautakankaan mukaan pariskunta syyllistyi järjestysrikkomukseen.

- Kyseessä on poistumisluvalta palaamatta jääminen. Tapaukseen ei meidän tietojemme mukaan liity mitään muuta, Hautakangas toteaa.

Vankilaviranomaiset odottavat pääsevänsä puhuttamaan karkumatkalla ollutta pariskuntaa.

Molemmat istuivat henkirikoksen vuoksi elinkautista tuomiota. Heidän oli suunniteltu vapautuvan vuoden sisällä.

- Kaikki vapauteen valmentautumiseen liittyvät asiat olivat hyvässä vauhdissa. Nyt tilanteen arviointi menee kokonaan uusiksi, ja hovioikeus päättää asiasta.

Hautakangas sanoo, ettei kumpikaan elinkautisvangeista ollut vielä hakenut armahdusta, mutta sen hakeminen oli suunnitteilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.