Mainos

Norjan poliisi: Joukkomurhan uhriluku saattaa laskea

Norjan perjantaisen joukkomurhan uhrimäärä oli mahdollisesti eilen ilmoitettua alhaisempi. Norjan poliisin mukaan Utöyan ammuskelun luku saattaa tänään laskea 86:sta.

Poliisijohtaja Öystein Mäland kertoi Norjan televisiolle NRK:lle, että uhrien määrää päästiin kunnolla laskemaan vasta, kun ruumiit kuljetettiin eilen pois saarelta ja poliisi on pystynyt tutkimaan saaren.

Utöyan ja Oslon keskustan terrori-iskut tunnustaneen Anders Behring Breivikin vangitsemisoikeudenkäynti pidetään tänään iltapäivällä kello 14 Suomen aikaa.

NRK:n mukaan oikeusistuimen ulkopuolella oli pitkät jonot jo puolitoista tuntia ennen istunnon alkua. NRK luonnehtii tunnelmaa kaoottiseksi ja vihaiseksi, kun valtava joukko ihmisiä pyrkii turvatarkastukseen päästäkseen oikeuteen.

Syyttäjät ovat poliisin tavoin pyytäneet, että istunto pidetään suljetuin ovin eikä mediaa ja yleisöä päästetä seuraamaan sitä.

Behring Breivik itse on pyytänyt oikeudenkäynnin pitämistä avoimena, sillä hän haluaa asianajajansa mukaan kertoa motiiveistaan. Päätöksen tekee tuomari käsittelyn aluksi.

Syyttäjät aikovat pyytää, että Behring Breivik vangitaan tässä vaiheessa kahdeksaksi viikoksi.

Norjan lain mukaan rikoksesta epäilty voidaan vangita tavallisesti kahdeksi viikoksi, mutta aikaa on mahdollista pidentää monimutkaisissa tapauksissa jopa vuoteen.

(MTV3 - STT - AFP - TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.