Mainos

Norjan pankkiryöstössä pidätyksiä

Ruotsissa on pidätetty kolme ihmistä epäiltynä yhteyksistä Norjan pankkiryöstöön. Lehtien mukaan epäillyt kuuluvat albanialaiseen rikollisliigaan.

Ruotsin poliisi aikoo luovuttaa Stavangerin pankkiryöstön yhteydessä pidätetyt kolme henkilöä Norjan poliisille. Göteborgin poliisi pidätti myöhään eilen kolme miestä epäiltynä osallisuudesta ryöstöön.

Miehet ovat iältään 25-35 vuotiaita. Ruotsin poliisi ei kertonut pidätettyjen kansalaisuutta.

Ruotsalaisten ja norjalaisten lehtien mukaan epäillyt miehet kuuluvat albanialaiseen rikollisliigaan. Pidätetyt miehet esitetään määrättäväksi tutkintavankeuteen Ruotsissa, kertoi Norjan poliisi.

Ruotsin poliisi pääsi pidätettyjen jäljille, kun he tunnistivat kuvista yhden ryöstäjien käyttämistä autoista. Stavangerin dramaattisessa pankkiryöstössä maanantaina yksi norjalaispoliisi sai surmansa poliisin ja ryöstäjien välisessä tulitaistelussa.

Norjan poliisille aseistus?

Norjan poliisiylijohtaja Ingelin Killengreen on antanut ymmärtää, että poliisin partioautot saatetaan vastedes varustaa konepistooleilla, koska ryöstöt ovat viime aikoina selvästi raaistuneet. Asiasta kertoi Aftenposten-lehti verkkosivuillaan.

Norjalaispoliisit ovat nykyisin lähtökohtaisesti aseistautumattomia, mutta poliisimestari voi antaa luvan virkarevolverin säilyttämiseen lukitussa tilassa partioautossa.

Killengreenin mukaan viimeaikaiset raa'at ryöstöt osoittavat, että järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan on nyt löydettävä uusia keinoja. Poliisiylijohtaja sai eilen tilannekatsauksen Norsk Kontantservice - pankin ryöstöpaikalla Stavangerissa.

Norjan poliisien ammattijärjestön puheenjohtaja Arne Johannessen syyttää poliisin johtoa vitkuttelusta. Hän muistuttaa, että työryhmä esitti partioautojen varustamista konepistoolein jo kaksi vuotta sitten.

- Tilanne on nyt sellainen, että ensimmäisenä ryöstöpaikalle saapuvilla partioilla saattaa olla käytössään yksi ainoa revolveri ja vastassaan raskaasti aseistautunut rikollisjoukko, Johannessen sanoo ja huomauttaa, että poliiseilla on käytössään järeämmät aseet esimerkiksi Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Hollannissa.

Oikeistolainen höyrepuolue sekä kristillinen kansanpuolue ilmoittivat eilen kannattavansa poliisien aseistamista konepistooleilla. Ehdotus voisi näin saada taakseen enemmistön Norjan parlamentissa, suurkäräjillä.

(MTV3-STT-NTB-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.