Mainos

Norjan oudoille tv-ohjelmille jatkoa: 12 tuntia neulomista suorana lähetyksenä

Norjan yleisradioyhtiö NRK suunnittelee 12 tunnin televisio-ohjelmaa neulomisesta.

Perjantai-illalle suunnitellussa ohjelmassa näytettäisiin lampaiden keritsemistä ja annettaisiin ohjeita Harley Davidson -moottoripyörän suojan neulomiseksi.

– Sukellamme syvälle neulonnan maailmaan. Puolen yön jälkeen hidastamme lähetyksen tahtia, jos se on edes mahdollista. Katsoja voi seurata, kun villapaidan hiha pitenee ja pitenee. Se on kiehtovaa, mutta melko outoa televisiota, sanoo NRK:n tuottaja Rune Møklebust.

NRK on kunnostautunut erikoisten lähetysten tuottamisessa jo aiemmin. Vuonna 2011 se lähetti suorana 134-tuntisen televisiolähetyksen, jossa seurattiin risteilijän matkaa Norjan rannikolta arktiselle alueelle. Se oli maailman pisin televisiolähetys ja sitä seurasi miljoonittain tv-katsojia.

Tämän vuoden helmikuussa NRK lähetti 12-tuntisen televisiolähetyksen polttopuista. Ohjelmassa keskusteltiin halkojen pilkkomisesta ja pinoamisesta sekä siitä, pitäisikö kaarnapuolen olla pinossa ylä- vai alapuolella. Joka viides norjalainen katsoi ohjelmaa.

Tuottaja Møklebustilla on uusia ideoita neulontaohjelman lisäksi.

– Minua kiehtoo kellon seuraaminen minuutti minuutilta. On oltava tapa tehdä ohjelma siitä.

Ohjelma kuuluu niin kutsutun hitaan television ohjelmatyyppiin. Hidas tv on ollut niin suosittua, että NRK lähettää neulontaohjelman myös verkossa. Lähetys selostetaan netissä englanniksi.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.