Mainos

Norjan öljytyöläiset takaisin töihin

Työntekijäjärjestö ilmoitti, että Norjan öljylauttojen työntekijät palaavat töihin. Maan hallitus puuttui öljyalan kiistaan ilmoittamalla, että lakko päätetään pakkosovittelun keinoin.

Neljä kuukautta lakossa olleet Norjan öljylauttojen työläiset palaavat takaisin töihin ensi yönä puolen yön aikaan. Työntekijäjärjestö OFS ilmoitti töihin paluusta tänään. Tilanne työtekijöiden ja työnantajien välillä kärjistyi eilen, kun Norjan laivanvarustajien järjestö uhkasi toimilla, jotka olisivat keskeyttäneet Norjan öljynviennin täysin. Maan hallitus puuttui asiaan ilmoittamalla, että lakko päätetään pakkosovittelun keinoin.

Työntekijäpuoli ilmoitti tuoreeltaan, että se odottaa Norjan parlamentin eli suurkäräjien vahvistusta hallituksen päätöksen. Laivanvarustajat puolestaan ilmoittivat vetävänsä uhkauksensa takaisin. Norja on maailman kolmanneksi suurin öljynviejä Saudi-Arabian ja Venäjän jälkeen. Norja pumppaa Pohjanmerestä kolme miljonaa tynnyriä öljyä päivässä ja lakon aikana määrä on supistunut vain 55 000 tynnyrillä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.