Mainos

Norjan öljyministeri eroaa

Norjan öljy- ja energiaministeri Åslaug Haga on ilmoittanut eroavansa ministerin tehtävästä ja myös Norjan keskustapuolueen puheenjohtajan paikalta.

Hagaa on arvosteltu Norjan viestimissä pitkään talousasioihin liittyvistä rikkeistä. Itse hän kertoi eron johtuvan terveyssyistä.

Haga sanoi, ettei ero ole minkäänlainen poliittinen mielenilmaus tai vastalause häntä riepotelleita viestimiä kohtaan.

- Olen ollut sairauslomalla neljä viikkoa ja se voi jatkua pitempäänkin, hän sanoi lehdistötilaisuudessa.

Norjan media on kertonut Hagan muun muassa käyttäneen omissa rakennustöissään pimeää työvoimaa. Viestimien mukaan Hagalla ja hänen miehellään on ollut myös verorästejä.

- Tiedän, että poliittisia johtajia on mitattava ankarammin kuin muita, ja tajuan, että yksityiselämäni ei ole yltänyt tähän mittaan, Haga sanoi.

Samalla hän vakuutti, ettei kaiken kaikkiaan ole syyllistynyt mihinkään kovin vakaviin rikkomuksiin.

- Pienet asiat ovat kasvaneet suuriksi tässä jutussa.

Viimeinen naula Hagan poliittiseen arkkuun saattoi olla norjalaisten lehtien alkuviikosta kertoma tieto, että Haga oli vuosikaudet antanut vuokralle kesämökkiään, vaikka hän oli ilmoittanut viranomaisille käyttävänsä mökkiä työhuoneena.

Uusi ministeri nimitetään huomenna

Norjan punavihreän hallituksen pääministeri Jens Stoltenberg kertoi, että uusi öljy- ja energiaministeri nimitetään perjantaina. Uusikin ministeri on keskustapuolueesta.

Öljyministerin salkku on merkittävä Norjassa, missä valtio saa 30 prosenttia tuloistaan öljystä.

Stoltenbergin hallituksessa ovat mukana työväenpuolue, keskusta ja sosialistinen vasemmistopuolue. Kaikkiaan kuusi ministeriä on lähtenyt hallituksesta eri syistä sen tultua valtaan 2005.

Keskustapuolueen puheenjohtajan tehtävää ryhtyy toistaiseksi hoitamaan puolueen parlamenttiryhmän johtaja Lars Peder Brekk. Hän ei halunnut torstaina kommentoida arveluja, että hänestä olisi tulossa myös uusi öljyministeri.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.