Norjan leirisaarella kuollut ainakin 85 nuorta

Norjan poliisin mukaan ainakin 85 nuorta on saanut surmansa Utöyan saarella eilen tapahtuneessa ammuskelussa.

Oslon poliisi vahvisti kuolleiden lukumäärän aamulla tiedotustilaisuudessa. Tilanne on saarella on sekava ja arvioiden mukaan kuolleiden määrä voi nousta yhä. Kuolleiden lisäksi lukuisia ihmisiä on haavoittunut.

Poliisin mukaan sukeltajat ovat aloittaneet aamulla uhrien etsimisen saaren edustalta.

Uutiskanava CNN:n mukaan loukkaantuneita olisi kaikkiaan 90. Norjalaisviranomaiset eivät vahvista tietoa, sillä sairaaloissa ei ole ollut aikaa kirjata kaikkia tietoja.

Leirillä 500 nuorta

Norjan työväenpuolueen AUF:n nuortenleirillä oli yli 500 osanottajaa. Silminnäkijöiden mukaan aseistettu mies avasi tulen leiriläisiä kohti ja monet yrittivät paeta saaresta mantereelle uiden. Jo aiemmin eilen silminnäkijät kertoivat, että vedessä näkyi kymmeniä ruumiita.

Leirisaaren joukkosurmat tapahtuivat vain muutamaa tuntia sen jälkeen, kun Oslon hallituskorttelia ravisteli iltapäivällä pommi-isku. Iskussa on vahvistettu kuolleen seitsemän ihmistä ja useita on vakavasti haavoittunut.

Poliisi on ottanut iskuista kiinni 32-vuotiaan norjalaisen miehen. Hänen epäillään olevan sekä Oslon pommi-iskun että leirisurmien takana.

Katso Hannu Hallamaan juttu ja Aino Huilajan raportti Oslosta (Seitsemän uutiset 23.7.2011)

Katso kriisipsykologi Salli Saaren haastattelu (Seitsemän uutiset 23.7.2011)

Terroriuhka Suomessa ei ole noussut - katso Anna-Stiina Toivosen juttu (Seitsemän uutiset 23.7.2011)

Norjan veriteot tuomittu jyrkästi - katso video (Seitsemän uutiset 23.7.2011)

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat