Mainos

Norjan katamaraaniturmassa 20 kuollutta

Norjan eilisiltaisen katamaraanionnettomuuden uhrien etsinnät on lopetettu. Etsinnöistä luovuttiin, koska pelastusviranomaiset eivät enää usko, että merestä löytyisi eloonjääneitä.
Etsintöihin etsintöihin osallistui kolmisenkymmentä alusta sekä helikoptereita.

Sleipner-katamaraani ajoi eilen illalla karille Haugesundin edustalla Norjan länsirannikolla. Alus irtosi karilta, jonka jälkeen se upposi noin 45 minuutissa. Mukana oli kaikkiaan 89 ihmistä, joista 69 on onnistuttu pelastamaan. Toistaiseksi merestä on löydetty 11 ihmisen ruumiit. Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä. Onnettomuuspaikalle on lähetetty erikoisalus tutkimaan uponnutta katamaraania ja nostamaan mahdollisesti löytyviä uhreja. Katamaraanin uskotaan uponneen noin 35 metrin syvyyteen.

Katamaraaniturma

Veden varaan joutuneiden selviytymistä edesauttoi se, että merivesi oli yhdeksänasteista eli useita asteita lämpimämpää kuin yleensä marraskuussa. Onni onnettomuudessa oli myös se, ettei yli 300 matkustajaa vetävä alus ollut läheskään täynnä.

Muutamat pelastuneet ovat arvostelleet miehistön toimintaa onnettomuuden kriittisinä hetkinä. Väitteiden mukaan miehistö ei esimerkiksi osannut johtaa pelastautumistoimia asianmukaisesti. Turma on herättänyt Norjassa kiivasta keskustelua myös matkustajaluetteloiden tarpeellisuudesta. Aluksen matkustajamäärä oli pitkään epäselvä, sillä laivayhtiöillä ei ole velvollisuutta pitää listaa laivojen matkustajista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.