Mainos

Norjan ja Suomen turkistarhoilla kuvattiin taas kärsiviä eläimiä

YK:n tänään julkistetussa raportissa todetaan, että Norja on maailman paras maa asua. Norjan turkistarhoilla viime aikoina kuvatut videot osoittavat, että norjalainen hyvinvointi ei heijastu maan kettujen ja minkkien elinolosuhteisiin.

Norjalaiset eläinsuojelujärjestöt ovat kuvanneet Norjan turkistarhoilla kesän ja syksyn aikana noin 800 videota.

Tuoreimman kohuvideon julkisti tänään norjalaislehti Dagbladet nettisivuillaan. Videoilla ketut ja minkit raatelevat toisiaan ja ravaavat häkeissään hermostuneen oloisesti. Eläimillä on syviä avohaavoja, ja niiltä puuttuu raajoja.

Kun Norjassa julkistettiin järkyttäviä turkiseläinvideoita vuosi sitten, Norjan maa- ja metsätalousministeri Lars Peder Brekk sanoi, että jos eläinten elinoloja ei paranneta, turkisala menettää valtiolta saamansa tuen. Valtio jakaa Norjan noin 400 tarhalle tukia noin 50 miljoonaa kruunua joka vuosi.

Brekk kommentoi Dagbladetille uusia turkistarhavideoita kertomalla luulleensa, että tilanne olisi parantunut.

- Harkitsemme nyt tukien lopettamista, Brekk sanoo.

Suomalaisjärjestö: turkistarhaus lopetettava

Samanlaista videomateriaalia on julkistettu myös muun muassa Suomen ja Ruotsin turkistarhoilta. Juuri tänään Oikeutta eläimille -järjestö julkaisi uusia, keskisuomalaiselta turkistarhalta otettuja kuvia verisistä ja raajarikoista eläimistä.

Järjestö kertoo kuvanneensa samoja eläimiä kolmella eri kuvauskerralla elo-lokakuun aikana ja todenneensa, että eläimet ovat kärsineet vammoistaan useita viikkoja.

Oikeutta eläimille -järjestö vaatii, että turkistarhaus lopetetaan Suomessa kokonaan. Näin on jo muun muassa Isossa-Britanniassa, Itävallassa ja Bulgariassa.

Katso Dagbladetin turkisvideo täältä (ei herkille katsojille).

Oikeutta eläimille -järjestön tuoreet videot suomalaistarhalta täällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.