Mainos

Norjan hoviin syntyi pikkuprinssi

Aamulla syntyneen prinssin uskotaan saavan nimekseen perinteisen kuningasnimen. Eniten on veikattu Sverreä tai Oscaria.

Norjan kruununprinsessa Mette-Marit on synnyttänyt pojan. Sekä äiti että vauva voivat hyvin, kerrotaan hovista. Pikkuprinssi on kruununperimysjärjestyksessä kolmas.

Mette-Maritilla ja Haakonilla on ennestään yhteinen tytär Ingrid Alexandra, joka on kruununperimisjärjestyksessä toinen heti isänsä jälkeen. Hän syntyi viime vuoden tammikuussa.

Mette-Maritilla on myös kahdeksanvuotias Marius-niminen poika. Haakon ja Mette-Marit vihittiin elokuussa 2001.

- Fantastinen pieni ihme, kuvaili ylpeä isä Haakon, joka tunnusti itkeneensä ilosta kun pikkuprinssi syntyi. Pienokaisen strategiset mitat ovat 52 senttimetriä ja 3944 grammaa.

Haakon ei pystynyt suoralta kädeltä kertomaan, ketä pikkuprinssi eniten muistuttaa näöltään, mutta hänen mukaansa prinssi on vaaleahiuksinen ja sinisilmäinen.

- Kaikki sujui hieman nopeammin kuin viime kerralla, Haakon kertoi.

Hän itse kuljetti vaimonsa oslolaissairaalaan tänä aamuna puoli seitsemän aikoihin. Vauva syntyi 10.45. Synnytys sujui ilman komplikaatioita ja Mette-Marit pääsi pois sairaalasta jo iltapäivällä, vain viitisen tuntia synnytyksen jälkeen.

Prinssin uskotaan saavan nimekseen perinteisen kuningasnimen. Eniten on veikattu Sverreä tai Oscaria. Prinssin tuleva nimi paljastetaan maanantaina.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.