Norjan hiihtomaajoukkueen päävalmentajalta kova tunnustus: "Jos sanoisin tehneeni jossakin asiassa huonoa työtä"

Maastohiihdon tulevaisuus naisten puolella näyttää vahvasti olevan Ruotsin hallintaa. Nyt Norjan päävalmentaja Vidar Löfshus tunnustaa, että maa on jäänyt kelkasta.

Ruotsalainen maastohiihto on kasvanut hurjaa tahtia, varsinkin naisten puolella. Ruotsilla on nyt etulyöntiasema Norjaan nähden, sillä se on pystynyt tuottamaa useita superlupauksia.

19-vuotias Frida Karlsson, 20-vuotias Moa Lundgren, 20-vuotias Johanna Hagström ja 21-vuotias Ebba Andersson ovat antaneet jo kovia näyttöjä. Sen lisäksi Stina Nilsson pystyi lyömään Therese Johaugin maailmancupin päätöskilpailussa Quebecissä.

– Meillä on myös hyviä junioreita, mutta meillä on nyt paljon työtä tehtävänä. Tällä hetkellä Ruotsi on meitä parempi. Jos on jokin asia, jonka suhteen voisin tunnustaa tehneeni huonoa työtä, olisi se naishiihtäjien rekrytointi, Löfshus sanoo NRK:lle.

Löfshusin mukaan norjalaisten superlahjakkuuksien puuttumista pitää käsitellä yhteisenä epäonnistumisena.

– Hiihto-Norjan täytyy nousta ottamaan roolia. En ole varma, miksi emme ole tehneet niin. Viime vuonna olemme aloittaneet työskentelemään vähän sen parissa ja meillä on ollut muutamia tapaamisia sen suhteen, mutta meidän täytyy nyt keksiä toimenpiteitä, Löfshus toteaa.

– Siinä ei ole epäilystäkään, että monien tyttöjen kotimaa Norjassa tulee ruuvata harjoitustasoaan ylemmäksi, Löfshus päättää.

Maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voitti Norjan Ingvild Flugstad Östberg ennen Venäjän Natalja Neprjajevaa. Kolmas oli Norjan . Kymmenen parhaan joukkoon mahtui neljä ruotsalaista.

Lue myös:

    Uusimmat